Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren

by Imke Walenberg

Hoewel ik al jaren in de randstad woon, is het in Brabant waar mijn roots liggen. Meer specifiek; in het olijke Dommelen (ja, inderdaad, van het Dommelsch bier), gelegen op zo’n 10 kilometer van de Belgische grens. Hierdoor waren wij altijd met veel dingen op België georiënteerd, van tanken (want tja… goedkoper) tot aan de bakker (open op zondag) en recreatie. Wat betreft recreatie was dat vooral het Zilvermeer bij Mol. Een heerlijke plek met een mooi meer, glijbanen, een speeltuin, overzichtelijk, veel groen om je heen. Niet alleen leuk voor ons als kind destijds, maar ook voor de ouders en grootouders. En hoewel ik nu al jaren in Amsterdam woon en werk, is de afstand (ongeveer 155 km) ook vanaf onze hoofdstad prima te doen voor een dag op en neer of een kort weekendje weg. Oftewel, een top mini-roadtrip met het gezin. Recent maakte ik deze trip (down memory lane) met mijn kids, en wel met een Kia Stonic.

Off weg go

De Kia Stonic is een compacte crossover, en is sinds september 2017 op de markt. Een crossover model is een kruising tussen een SUV en een hatchback of stationwagon. Het resultaat is een stoere SUV met compacte afmetingen. Voor mij was het Koreaanse merk Kia vooral bekend vanwege de Kia Picanto, een veel geziene kleine stadsauto in Nederland. Niet echt een auto geschikt voor een gezin. De Stonic is daarentegen wel een prima gezinsauto. Qua uiterlijk valt ie ook op; met z’n two-tone kleurstelling kan je hem naar smaak personaliseren. Overigens is de Stonic ook in one-tone te verkrijgen, als je het wat neutraler wilt houden.

Lees ook:  De Rivian R3: een electrische crossover geïnspireerd op Groep B-rallyauto's uit de jaren 80

Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogOp mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Met twee kleine kids op roadtrip gaan, wil zeggen dat je nogal wat spullen mee moet nemen. In de eerste plaats de kinderzitjes. Omdat de instap van de auto al hoog is (vind ik persoonlijk erg fijn altijd, en zeker niet iets wat alleen handig is voor de ‘ouderen’ onder ons) zitten de kids extra hoog in hun zitjes. Wat hartstikke prima is, want des te meer te zien voor hen. Wel moet ik de bijrijder-stoel wat naar voren schuiven omdat mijn oudste dochter haar benen niet helemaal kan strekken. In de kofferbak kan ik al mijn nodige strand-, verschoon- en eetspullen kwijt. Wel ben ik blij dat ik de wandelwagen niet meer nodig heb, want dat zou niet zomaar gepast hebben.

Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Door de hoge zit is het fijn rijden met veel overzicht in de Stonic. Het infotainmentscherm is daarnaast duidelijk en de wegligging prima. Qua luxe verder geen franjes in deze auto, het zit vooral degelijk en goed in elkaar. Samen met de kids gaan we vloeiend en vooral luid zingend op pad richting de Belgische Kempen. Qua brandstofverbruik is de Stonic niet de allerzuinigste, maar hé, we zijn in België, dus we kunnen gelijk mooi goedkoper tanken dan in eigen land….

Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Conclusie

De Kia Stonic is een aantrekkelijk auto, zowel qua looks als prijs (vanaf prijs ligt op 18.995), waarmee het fijn roadtrippen is. En ja, ook als je geen family car zoekt, is het een bolide waarmee je voor de dag kan komen. En na een een lange stranddag, zoals wij hadden in België, is die terugweg naar huis helemaal niet zo erg meer. Helemaal als de kids meteen in slaap vallen op de achterbank…

Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Afkoelen in het Zilvermeer

Op mini-roadtrip met de Kia Stonic naar de Molse meren - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy