Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam

by Imke Walenberg

Hartje Rotterdam, omringd door de vele hoge business gebouwen die Rotterdam rijk is, zat ik vorige week bovenop een dak midden in het prachtige groen aan een prachtig gedekte tafel. Had je me 20 jaar geleden hier geschetst dan was dit een haast surrealistisch beeld geweest. Tegenwoordig kijkt men er echter niet meer van op wanneer er midden in de grote stad aan stadslandbouw wordt gedaan. Mijn dochters van 1 en 2 jaar oud groeien met deze groene, innovatieve initiatieven zelfs op. En dat is een goed iets, want aan die prachtig gedekte tafel werd me nog maar weer eens duidelijk wat het belang is van urban farming én überhaupt biologisch en duurzaam eten en drinken… Aanleiding waarom ik bij Op Het Dak (ik schreef hier al eens eerder over deze fijne plek) aan tafel schoof was de Amerikaan Seth Goldman. Seth is founder van het drankje Honest biologische thee en bracht een kort bezoek aan Nederland om te vertellen over het ontstaan van Honest maar ook om dieper in te gaan op zijn visie over duurzaamheid.

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Stukje geschiedenis

Zo’n twintig jaar geleden zocht Seth, na een rondje hardlopen door New York, naar een geschikte dorstlesser. Eentje die niet te zoet is, maar wel vol van smaak. Hij kon echter niets vinden en ging zelf aan de slag in zijn keuken. Zo ontstond Honest*, een biologische ijsthee. Inmiddels zijn we dus 20 jaar verder en is Seth nog altijd betrokken bij Honest. En dat vol passie ook, zo bleek uit zijn woorden boven op het Rotterdamse dak. Niet gek dan ook dat hij in 2015 de award voor #1 Disruptor in de drankenindustrie won. Daarnaast won hij ook een Food Innovator Award voor zijn denkwijze over oplossingen die gezonder zijn voor zowel lichaam als de planeet. In Rotterdam proefden we onder andere de smaken Perzik & Rozemarijn, Citroen & Honing en Framboos & Basilicum. Allemaal laag in calorieën en op basis van biologische thee. Persoonlijk is de Framboos & Basilicum favoriet. Behoorlijk dorstlessend en bijzonder qua ’taste’.

Lees ook:  Alleen maar tosti's bij Tosti Creative

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Over een Slimdak en eetbare bloemen

Het verhaal van Seth en het proeven van de nieuwe Honest biologische thee drankjes werd vergezeld door heerlijke (en ‘very Instagrammable’) lunchgerechten van Op het Dak. Met als toetje een rondleiding door de ’tuinman’ over het dak. We leerden dat het restaurant van Op het Dak veelal groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin gebruikt (super natuurlijk voor de beperking van de ecologische voetdruk) en dat het daarnaast de grootste collectie eetbare bloemen bezit. Huisdieren zijn de bijen, die jaarlijks voor heerlijke stads honing zorgen. Ook werd ons het ‘Slimdak’ getoond, een innovatieve, waterbergend dak voorzien van sensors voor een hoosbui-proof Rotterdam.

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Met zoveel groen moois achter de kiezen en in de hersenen opgeslagen, konden we niet anders concluderen dan dat Seth en zijn Nederlandse duurzame consorten goed bezig zijn. En vooral: dat bewust en biologisch bezig zijn helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, als je je ogen maar durft te openen.

* Sinds juni is Honest biologische ijsthee verkrijgbaar in Nederland en wel in de smaken Groene Thee met Citroen & Honing, Witte Thee met Perzik & Rozemarijn en Zwarte Thee met Framboos & Basilicum. Voor leuke en lekkere foodpairing recepten met Honest, neem dan een kijkje op deze pagina.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy