Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam

Hartje Rotterdam, omringd door de vele hoge business gebouwen die Rotterdam rijk is, zat ik vorige week bovenop een dak midden in het prachtige groen aan een prachtig gedekte tafel. Had je me 20 jaar geleden hier geschetst dan was dit een haast surrealistisch beeld geweest. Tegenwoordig kijkt men er echter niet meer van op wanneer er midden in de grote stad aan stadslandbouw wordt gedaan. Mijn dochters van 1 en 2 jaar oud groeien met deze groene, innovatieve initiatieven zelfs op. En dat is een goed iets, want aan die prachtig gedekte tafel werd me nog maar weer eens duidelijk wat het belang is van urban farming én überhaupt biologisch en duurzaam eten en drinken… Aanleiding waarom ik bij Op Het Dak (ik schreef hier al eens eerder over deze fijne plek) aan tafel schoof was de Amerikaan Seth Goldman. Seth is founder van het drankje Honest biologische thee en bracht een kort bezoek aan Nederland om te vertellen over het ontstaan van Honest maar ook om dieper in te gaan op zijn visie over duurzaamheid.

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Stukje geschiedenis

Zo’n twintig jaar geleden zocht Seth, na een rondje hardlopen door New York, naar een geschikte dorstlesser. Eentje die niet te zoet is, maar wel vol van smaak. Hij kon echter niets vinden en ging zelf aan de slag in zijn keuken. Zo ontstond Honest*, een biologische ijsthee. Inmiddels zijn we dus 20 jaar verder en is Seth nog altijd betrokken bij Honest. En dat vol passie ook, zo bleek uit zijn woorden boven op het Rotterdamse dak. Niet gek dan ook dat hij in 2015 de award voor #1 Disruptor in de drankenindustrie won. Daarnaast won hij ook een Food Innovator Award voor zijn denkwijze over oplossingen die gezonder zijn voor zowel lichaam als de planeet. In Rotterdam proefden we onder andere de smaken Perzik & Rozemarijn, Citroen & Honing en Framboos & Basilicum. Allemaal laag in calorieën en op basis van biologische thee. Persoonlijk is de Framboos & Basilicum favoriet. Behoorlijk dorstlessend en bijzonder qua ‘taste’.

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Over een Slimdak en eetbare bloemen

Het verhaal van Seth en het proeven van de nieuwe Honest biologische thee drankjes werd vergezeld door heerlijke (en ‘very Instagrammable’) lunchgerechten van Op het Dak. Met als toetje een rondleiding door de ‘tuinman’ over het dak. We leerden dat het restaurant van Op het Dak veelal groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin gebruikt (super natuurlijk voor de beperking van de ecologische voetdruk) en dat het daarnaast de grootste collectie eetbare bloemen bezit. Huisdieren zijn de bijen, die jaarlijks voor heerlijke stads honing zorgen. Ook werd ons het ‘Slimdak’ getoond, een innovatieve, waterbergend dak voorzien van sensors voor een hoosbui-proof Rotterdam.

Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam - Daily Cappuccino - Lifestyle Bllog

Met zoveel groen moois achter de kiezen en in de hersenen opgeslagen, konden we niet anders concluderen dan dat Seth en zijn Nederlandse duurzame consorten goed bezig zijn. En vooral: dat bewust en biologisch bezig zijn helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, als je je ogen maar durft te openen.

* Sinds juni is Honest biologische ijsthee verkrijgbaar in Nederland en wel in de smaken Groene Thee met Citroen & Honing, Witte Thee met Perzik & Rozemarijn en Zwarte Thee met Framboos & Basilicum. Voor leuke en lekkere foodpairing recepten met Honest, neem dan een kijkje op deze pagina.

Categories Food

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Op de (biologische) thee bij het groenste dak van Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *