Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d’Azur

by Imke Walenberg

Alweer 20 jaar geleden, in 1998, verscheen de eerste Ford Focus op de markt. Het bleek een hele slimme zet van het merk, want het model werd de ‘favoriet’ binnen de Ford familie. In de afgelopen twintig jaar kreeg de Focus af en toe al een (kleine) facelift. En nu is daar dan de geheel nieuwe Ford Focus. De uitgebreide line-up omvat daarnaast ook de eerste Focus Active crossover en de luxueuze Focus Vignale. Wij togen naar het altijd mooie Nice en omgeving om kennis met ze te maken.

Kronkelen door het Franse landschap

Aangekomen op het vliegveld van Nice werden we gelijk naar de plek gebracht waar twee rijen gloednieuwe auto’s op ons stonden te wachten om te worden bekeken en vooral… getest. Als eerste mochten we de Focus Vignale ervaren. Deze variant is vooral kenmerkend vanwege het frontdesign met grotere openingen en een meer sierlijke en verfijnde uitstraling (de letter V van Vignale is in de grille verwerkt). Daarnaast straalt het interieur meer luxe uit vanwege onder andere de leren stoelen met contrasterende stiksels en elegant dashboard met leren en houten details. De variant die wij rijden is een automaat (vind ik zelf altijd jammer, liever handgeschakeld voor de échte rij-beleving). Het eerste deel van onze route leidt ons door het bergachtige achterland van de Cote d’Azur. We kronkelen soepel door het landschap; moeiteloos klimt, daalt en krult de Vignale zich door de bochten. Nice to know is dat er twee uitlaten aan de achterkant zitten, althans zo lijkt het. Want eentje is voor de sier. Daarnaast is het ook leuk te benoemen dat er een ski-luik in de auto zit. Dat zie je niet heel vaak, maar is erg handig. Je kan zo je ski’s in de auto vervoeren in plaats van een skibox op je auto te moeten monteren.

Lees ook:  Hoe je je sociale leven weer oppakt post-pandemie

Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMet de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMet de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De lunchstop is bij het prachtig gelegen Château de Taulane. Een hotel in de bekende Gorges du Verdon omgeving, omringt door een 18 holes golfbaan. We voelen ons letterlijk de koning te rijk. Een omgeving die met recht past bij de allure van de Vignale die we rijden.

Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

We vervolgen, met volle buik, de rit en kronkelen nog weer verder het landschap door. Met natuurlijk af en toe stop om van de uitzichten te genieten en te kijken hoe de auto past in dit plaatje. En dat past prima, concluderen we. Aan het einde van de dag arriveren we bij het Terre Blanche Hotel. Opnieuw een prachtige locatie en heerlijke kamers! Gelukkig is er nog wat tijd over voor het diner om een duik te nemen in het ‘infinity pool’ dat uitkijkt over het Franse landschap. Na een dag in de auto, hoe luxe en fijn die ook mag rijden, is het goed afkoelen in zo’n zwembad. En natuurlijk opladen voor de volgende dag. Want dan staat er een nieuwe rit op de planning, met een andere auto en dito omgeving.

Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMet de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Rijdynamiek en stabiliteit

De tweede dag rijden we in de ‘gewone’ Ford Focus, handgeschakeld. Deze nieuwste Ford Focus is volgend Ford zelf de beste Ford ooit. Met name wat betreft rijdynamiek is dat het geval. Want de stabiliteit op de weg is super. Helemaal in de bergen waar we rijden deze dagen is dat goed te merken. Daarnaast helpt het Adaptive Cruise Control systeem je met rijden in langzaam rijdend en stoppend fileverkeer. En het zogenaamde Adaptive Front Lighting System zorgt voor camera gestuurde bochtenverlichting. Oftewel: de lichtbundels van de koplampen worden automatisch aangestuurd door bochten en verkeersborden te monitoren. I’m impressed! Een toffe feature is verder de parkeerassistent, waarmee je met slechts één druk op de knop volledig automatisch kan inparkeren.

Lees ook:  Review Hyundai NEXO: comfortabele SUV voor schone kilometers op waterstof

Met de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle BlogMet de nieuwe Ford Focus cruisen door de Provence-Alpes-Côte d'Azur - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

We eindigen onze Ford Focus roadtrip bij Hôtel L’Abbaye, een oude abdij die nu dienst doet als hotel en restaurant. Een mooie locatie om onze trip af te sluiten. In het vliegtuig terug ben ik niet alleen een mooie roadtrip rijker (de Provence-Alpes-Côte d’Azur is een aanrader om naar toe te gaan, ook als je niet per se van luxe houdt, waar de omgeving toch wel om bekend staat) maar ook ben ik ook een positieve ontmoeting rijker. Het was namelijk een feestje om kennis te maken met de nieuwe Ford Focus familie.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy