MAAA(W)HOOO! Heel bijzonder; het Maho-kwartier Rotterdam

Nu woon ik in Rotterdam. De city der cities. Vind ik. Omdat Rotterdam sterk is, dat zie je aan alles. En, nog steeds in ontwikkeling. Ook al lijkt de stad af. Maar nee, de Maasstad stopt niet met ontwikkelen, daarom is Rotterdam ook zo fijn om te wonen, die ambitie. En juist dat vind je terug in het bijzondere Maho-kwartier, waarvan ik niet wist dat het dichtbijhuiswijkje zo heette. Ook wel het SOHO van Rotterdam genoemd. Met maar liefst 73 plekken om te genieten verdeeld over grofweg twee straten. Maho staat voor Maagd van Holland, een standbeeld dat is onthuld in 1874. Te zien op de Nieuwmarkt midden in het Maho-kwartier en officieel bijgenaamd het Vrijheidsbeeld.

Maho-kwartier Rotterdam

Ik ben uitgenodigd om de bijzondere plekjes te ontdekken. Ik noem er een paar op, want écht, je moet er zelf naar toe. We beginnen bij Sajoer juice bar&cafe. Waar we, serieus, de lekkerste acaibowl met huisgemaakte granola en vers fruit eten. Puur genot. Sajoer staat vooral daarom bekend en haar zelfgemaakte verse slow juices. De sfeer is super relaxt en internationaal. Vandaaruit gaan we twee deuren verder naar Very Cherry. Dit is een eigen fashion label dat al 14 jaar bestaat. Doen het goed in onder ander Duitsland en Kopenhagen. Je vindt er onderscheidende retro vintagekleding voor de ladies die nieuw is ontworpen door Caroline Poiesz, geïnspireerd door Monroe en Hepburn. Oude, limited vintagelabels vind je in de kleder, een must go to, deze bijzonder leuke fairtrade fashionwinkel.

Home Stock is een miniwarenhuis dat je gewoonweg niet mag missen. Home Stock is uit je comfort zone, hippe meubels, behangetjes, lampen en heel veel toffe woonaccessoires. En 2018 heeft als thema Travelling, gegarandeerd dat je er niet met lege handen de deur uitgaat, wat een gave winkel is dit! Iets verderop zit Baker’s Dough, de eerste cookie dough bar van Nederland. Do we need to say more?! Zoete foodporn, niets meer en niets minder. Galerie Urban Photos laat mij historisch Rotterdam (van 1849) tot nu zien in vogelvlucht. Rotterdam wat was en ben je mooi, mijn liefde voor de stad zwelt (nog meer) op.

Lees ook:  5 x de leukste koffiespots in Eindhoven
Cat Lamp Home Stock
Galerie Urban Photos
Home Stock
Baker’s Dough

We stoppen even voor een prosecco bij de Pasta kantine. Hier ga je naar toe voor echt verse, smaakvolle, huisgemaakt pasta’s, salades en antipasti die je gewoon lekker tussendoor eet. Of voor diner of lunch, begeleid met een verrukkelijk passende wijn. Door naar The Good People, nog een tof Rotterdamse fashionlabel. Eerlijke en hippe, comfortabele herenkleding voor een eerlijke prijs. Met internationaal allure tot aan Mexico. Typerend voor dit label is het wolkje dat op elk kleding stuk staat, als; geen wolkje aan de lucht. Heren, go! We wippen even binnen bij My Sin waar je boven mooie lingerie en hippe badkleding aantreft. En in de kelder sexspeeltjes ,voor hem en haar, in alle maten en vormen, en stoute latexkleding.

The Good People – voorjaar 2019
Pasta Kantine

 

Dan is het tijd voor Tante Nel en voor hun zelfgemaakte patat en dito frikandel (meest goddelijk). Tante Nel is een luxe en trendy patatzaak met kaviaar, en we drinken er een geweldig lekkere gin-tonic bij. We sluiten af bij, pinxtos, cocktailbar en restaurant, met een overheerlijke cocktail en een tapasje.

Tante Nel

Je bent er een hele dag zoet, in het Maho-kwartier, en het is je tijd dubbel en dwars waard. Met hippe retro kledingzaakjes en woonwinkeltjes, die bloedmooie labels verkopen, en kleine knusse, lekkere restaurantjes en barretjes waar je gastronomisch kunt genieten. Dit weekend naar Rotterdam dan maar?

0 comments on “MAAA(W)HOOO! Heel bijzonder; het Maho-kwartier Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *