How to: Spice up je slaapkamer

by Redactie

Je slaapkamer is hét domein dat vraagt om een fijne vibe. Niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook als plek waar romantiek hoogtij kan beleven. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees het hier:

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor heel veel rust in je hoofd. Vaak zijn het rondslingerende kledingstukken die de ‘boosdoeners’ zijn van troep. Ben je geen opruimer? Zorg dan dat er een mand staat waarin je kleding die je hebt gepast in kan gooien. Het slingert zo niet door je kamer heen en je kan het eens per week opruimen. Probeer ook je bed op te maken, ook het netjes openslaan van je dekbed volstaat al (kan het meteen lekker luchten).

Frisse lucht

Probeer dagelijks je slaapkamer goed door te luchten. Zet een raam open gedurende de dag en zet wat planten neer. Die zorgen voor nog wat extra zuurstof. Voldoende ventilatie is essentieel voor je hersenen. Het zorgt ervoor dat je dieper in slaap komt en voorkomt daarnaast hoofdpijn en irritaties aan de luchtwegen.

Verlichting

De juiste verlichting kiezen in je slaapkamer is nog niet zo makkelijk. Wat hang je aan het plafond? Wat plaats je op de nachtkastjes naast je bed? Je wilt genoeg licht hebben als je je, als het nog donker is buiten, moet aankleden in de ochtend. Of wanneer je nog een goed boek wilt lezen ’s avonds in bed. En heb je een romantische avond voor ogen, dan wil je het liefst ook nog een beetje sfeervolle verlichting. Kies bijvoorbeeld voor deze rode nachttafelamp van Juliana. Rood is een rustgevende, warme kleur en geeft een gezellige vibe. Of ga voor een plafondlamp (leuke exemplaren zijn te vinden via Lampen24) die indirect licht afgeeft, dat voorkomt ‘hardheid’ maar geeft wel nog genoeg licht af. Ga je voor echte old skool romantiek? Kies dan een grote hanglamp met een stoffen lampenkap voor aan het plafond. Dit staat vaak júist leuk als de rest van je slaapkamer vrij strak is ingericht.

Lees ook:  Duurzaam dak boven je hoofd

Raamdecoratie

De keuze voor je raamdecoratie speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in de look en feel van je slaapdomein. Op dat gebied zijn er ook veel opties. Rolordijnen, plisségordijnen, houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, en ga zo maar door. Bedenk in ieder geval dat een goed verduisterde kamer essentieel is voor een goede slaap. Er wordt zelfs gezegd dat nachtelijk licht kan leiden tot een slechtere stofwisseling en een verstoorde celdeling. De combinatie van een plisségordijn met gewone gordijnen is een top-combinatie. Verduisterd optimaal en geeft ook een mooie uitstraling.

Kleur!

Niets saaier dan enkel en alleen witte muren in je kamer. Durf ze een kleurtje te geven. Verf een muur in een warme kleur geel (populair op het moment!) of kies een behang uit met een spannend motief. Op behanggebied is sowieso enorm veel mogelijk tegenwoordig. Het woordje durven is hier dus key. Ook met je dekbedovertrek kan je experimenteren. En ben je er toch niet blij mee? Dan heb je er zo een andere overtrek omheen getrokken!

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy