Hoera: de onderbroek is 100 jaar!

by Redactie

Ondenkbaar, een dag zonder onderbroek. Toch? Maar wist je dat de onderbroek ‘pas’ 100 jaar oud is. Nooit bij stil gestaan. Precies een eeuw geleden, in 1918 ontwikkelde het bedrijf Petit Bateau het ondergoed zoals wij dat nu nog steeds kennen. Bedenker van dit stukje functionele stof, Etienne Valton, was van mening dat de extreem lange en wollige onderbroek van voor die tijd niet meer kon. Hij zette er daarom de schaar in en zo werd de onderbroek geboren.

Jubileum

Nu, honderd jaar na het uitvinden van de onderbroek, viert Petit Bateau zijn jubileum door het lanceren van een online competitie. Onderbroeken fans van acht verschillende landen, waaronder Frankrijk en Japan, kregen de volledige vrijheid om de onderbroek van hun dromen te ontwerpen. Er gingen maar liefst 14.487 onderbroeken-fans de uitdaging aan. Uiteindelijk werden uit al deze inzendingen, zes uiteindelijke winnaars te kiezen.

Hiep hiep hoera: de onderbroek is 100 jaar! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Vrolijke billen

De zes winnende ontwerpen plus een extra ontwerp door blogger Elsa Muse zijn nu te koop in de winkel als collectors item (7 stuks in één doos). Het is een een vrolijke mix van puur katoen in ribstof. Elke onderbroek is vernoemd naar zijn ontwerper, die overigens, toevalligerwijs, allemaal vrouwen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de “Ariane Octopus”, een speelse octopus die tussen de streepjes door kijkt en de “Marinated whale”, waar je een vriendschap ziet tussen een walvis en een goudvis. Elke dag heb je zo een vrolijke onderbroek om je billen. Nice to have én to give!

Lees ook:  Vaderdag 2019: met deze cadeaus kom je goed voor de dag!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy