Hoe kies je de ideale vloer: tips & tricks

by Redactie

Het kiezen van een vloer voor in je (nieuwe) huis… één van de moeilijkere interieurkeuzes om te maken. Een vloer vormt immers de basis van je huis. Ga je voor modern en strak, industrieel, landelijk, romantisch, klassiek of retro? Wat past goed bij je meubels? En hoe zit het met de kosten en het onderhoud? Wij geven tips hoe je jouw ideale vloer kan kiezen, zodat je interieur-fouten kan voorkomen:

1) Inventariseer

Ga als eerste na wat voor soorten vloeren er allemaal zijn; linoleum, vinyl, gietvloeren, tapijt, hout, tegels, parket, laminaat. Verzamel van alle vloeren een foto (even zoeken via Pinterest bijvoorbeeld) en maak hiervan een overzicht. Zet ook bij elke vloer een voor- en een nadeel. Een houten vloer heeft bijvoorbeeld over het algemeen wat meer onderhoud nodig. Heb je dit allemaal verzameld, dan kan je waarschijnlijk al wat vloeren ‘wegstrepen’ van je lijst.

2) Fase in je leven

Woon je alleen of samen, met kinderen of zonder kinderen? Ook dat heeft invloed op de keuze van je vloer. Heb je jonge kids, dan is het aan te bevelen een vloer te kiezen die tegen een stootje kan én die je makkelijk kan schoonmaken. Bijvoorbeeld een gietvloer of goedkoop laminaat.

3) Kleur bekennen

Belangrijkste bij het kiezen van de kleur van je vloer is te kijken wat je interieur echt nodig heeft. Wat is de stijl van je interieur? Zijn je meubels bont gekleurd, dan is de keuze voor een rustige, lichte vloer voor de hand liggend. Veel houten meubels combineert weer beter met een stoere, grijze gietvloer. En ben je op zoek naar meer warmte, dan is een mooie, donkerbruine houten vloer perfect.

Lees ook:  Overnachten in de kleur van het jaar

4) Praktisch

Check ook goed vantevoren of je misschien te maken hebt met vloerverwarming of bijvoorbeeld benedenburen. Niet alle vloeren kunnen boven op vloerverwarming gelegd worden. En check bij een vloer ook de isolerende kwaliteiten, dit om klagende buren te voorkomen.

5) Aankleding

Heb je jouw droomvloer gekozen, dan is het tijd voor de finishing touch. Denk hierbij aan een mooi vloerkleed, een vloerlamp en een grote kamerplant. Een vloer is immers de canvas van je interieur, dus dé kans om het helemaal te maken zoals jij het wilt!

Foto header via iStock, credits: vicnt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy