Een auto leasen, wat zijn de voor- én nadelen?

by Redactie

Een auto leasen, het klinkt zo eenvoudig en goedkoop. Maar is dat ook zo? Wat zijn nu precies de voor- én nadelen? Wij zochten het voor je uit:

– Hoeveel kilometer maak je jaarlijks met je auto? Over het algemeen is het zo dat een lease-auto rijden minder aantrekkelijk als je niet boven de 10.000 kilometer per jaar komt. De niet gereden kilometers krijg je vaak namelijk niet terug. Maak daarom voor je zelf een rekensom, zodat je dit overzichtelijk hebt. Of neem een kijkje op Neerlandlease.nl.

– Wist je dat bijna 90 procent van de Nederlandse autobezitters niet precies weet wat hij/zij maandelijks kwijt is aan een auto? Dan is een auto leasen wel erg makkelijk; je rijd namelijk voor een vast maandbedrag een nieuwe auto. Ook naar je autoverzekering, wegenbelasting en onderhoud heb je geen omkijken naar. Behalve dan je tank-gedrag….

– Teken je een lease-contract besef je dan goed dat je daar niet zomaar onderuit kan komen. Het voortijdig verbreken van een leasecontract brengt namelijk kosten met zich mee. Ook hier is het dus weer van belang om in te schatten of het op de lange termijn voor jou handig is te leasen.

– Als je graag in een nieuwe auto wilt rijden, dan is leasen natuurlijk perfect. Dat kan met lease namelijk relatief goedkoop. Zelf een nieuwe auto kopen is toch een hele investering, tenzij je kiest voor tweedehands.

– Wist je dat de bank 65% van het maandelijks te betalen leasebedrag in mindering brengt op de maximale maandelijkse woonlasten? Oftewel; het is niet per se handig om een auto te gaan leasen als je ook van plan bent een huis te kopen. Dat is niet gunstig voor je hypotheek.

Lees ook:  Getest: de vernieuwde Citroën C4 Cactus, zónder airbumps

Wat het ook gaat worden, leasen of kopen, zorg dat je in ieder geval vóóraf genoeg advies hebt ingewonnen. Zo voorkom je gedoe achteraf.

Foto header via iStock, credits: standret

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy