De perfecte zomerse dag in 5 recepten

by Isabeau Kamphuis

In de winter eten we hutspot, in de herfst misschien iets met gepofte kastanjes? Geniet optimaal van het seizoen door je in de keuken te laten inspireren door de tijd van het jaar. Ook voor de zomer is niks minder waar en dus zetten we vijf van onze favoriete zomerse recepten op een rijtje: één voor ieder moment van de dag.

Ontbijt: tropische smoothie bowl

Niet alleen zijn smoothie bowls enorm lekker: je kunt er eindeloos mee variëren! Het is dus niet nodig om elke ochtend de zelfde saaie boterham naar binnen te werken. Een must-try voor de zomer is deze tropische ananas-mango bowl. In je blender stop je ananas, mango (verassing), een banaan en Griekse yoghurt. Regels voor hoeveelheden zijn er niet, doe wat jij lekker vindt. Maar onthoudt wel dat je gaat voor een dikke substantie; té vloeibaar is niet lekker. Wat stukje kiwi, frambozen en een handje cruesli met kokosnoot vlokken en je bent klaar.

Lunch: summer rolls

Een lichte lunch die je tot in de puntje kunt personaliseren en alles wat je nodig hebt voor de basis is rijstpapier en een kommetje kraanwater. Doop de rijstvellen één voor één kort onder zodat deze aan beide kanten goed nat worden, zonder hun structuur te verliezen. Vervolgens vul je de vellen met groenten en fruit naar jouw keuze die je van te voren natuurlijk wel even moet schoonmaken en in reepjes snijden. oprollen, dichtvouwen en genieten. Onze zomerse tip: probeer mango, avocado en munt voor een frisse combi!

Lees ook:  5 x het perfecte dagje weg voor thuisblijvers

Snack: yoghurt-fruit ijslolly’s

Combineer yoghurt met je favoriete fruit en maak deze niet alleen lekkere maar ook gezonde ijslolly’s voor een verkoelende snack.

Diner: zalm-pakketje

Misschien had je het nog niet door, maar gedurende de zomer houden we van snelle, simpel te bereiden recepten; want wie wil er met dit weer nou uren in de keuken staan? Een zalm-pakketje is hier perfect voor: even snel voorbereiden en de oven doet het werk voor je. Snij een courgette en een wortel in plakjes en leg deze neer op een stukje aluminiumfolie. Je stuk zalm gaat er hier bovenop en voor extra smaak kun je deze bedekken met zongedroogde tomaten en kruiden naar smaak. Vouw het pakketje dicht, doe deze 25 minuten in de oven, op 180 graden en je avondeten is klaar!

Dessert: Gegrilde perzik met vanille-ijs

De naam van het gerecht geeft eigenlijk alles al weg, maar alhoewel simpel is dit een toetje om je vingers bij af te likken. Het perfecte einde aan een zomerse BBQ met vrienden en familie.

Foto header via iStock, credits: OlgaMiltsova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy