Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
De mooiste (hard)looproutes van de wereld - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De mooiste (hard)looproutes van de wereld

In april van dit jaar bezocht ik een bijzonder inspirerende lezing van Tim Voors, een ondernemer, echtgenoot én vader van 3 kids, die om de zoveel tijd huis en haard verlaat om een thru-hike te doen. Een thru-hike is een langeafstand-trail, waarbij het begin en eindpunt van de trail wordt bereikt binnen één seizoen. Er zijn een aantal bekende thru-hike trails, waarvan je de Pacific Crest Trail (PCT) misschien wel kent. Die is namelijk bekend geworden door de film Wild. Het verhaal van Tim liet onder andere zien hoeveel (onontdekt) moois de wereld ons te bieden heeft. Daarom hierbij onze top 5 (hard)looproutes van de wereld. Waarbij het wel een absolute must is om goede wandelschoenen of hardloopschoenen aan te schaffen, dat snap je!:

1) Tahoe Rim Trail (USA)

De Tahoe Rim Trail, in Nevada en Californië, meet maar liefst 265 kilometer. Maar je kan er heel goed onderdelen van hardlopen. Bijvoorbeeld het 37 kilometer lange traject dat loopt van Tahoe Meadows naar Spooner Summit.

2) Brenta Dolomieten (Italie)

Een prachtig rotsachtig pad dat loopt langs een kapel gelegen op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel. Je kan zowel een expert (zie foto) als country variant lopen. Waarbij de expert variant uiteraard pittiger is (maar wel korter).

3) Hudson River Park (USA)

New York hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Gebouwd op 550 hectare oude, ongebruikte pieren in donwtown Manhattan, is Hudson River Park de perfecte plek om warm te draaien voor de NYC Marathon.

4) Lissabon (Portugal)

Niet vies van een beetje uitdaging, maar ook niet vies van eeen beetje gezelligheid? Dan is Lissabon de perfecte plek voor jou. Ga op pad in de vroege ochtend, zodat de straten nog stil zijn, en begeef je door een doolhof van steile straatjes. Niet voor niets staat Lissabon bekend als ‘De Stad op Zeven Heuvelen’.

5) Te Araroa (Nieuw Zeeland)

Deze laatste trail, is een thru-hike, waar we het eerder in dit artikel al over hadden. Het is ook deze hike waar Tim Voors over verteld tijdens zijn lezing. De route is meer dan 3.000 kilometer lang en gaat dwars door Nieuw Zeeland; van het meest noordelijke gelegen Cape Reinga tot aan het meest zuidelijke puntje Bluff. Voor de doorzetters onder ons!

Foto header via iStock, credits: zodebala 

Categories Body & Health Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “De mooiste (hard)looproutes van de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *