De mooiste (hard)looproutes van de wereld

by Imke Walenberg

In april van dit jaar bezocht ik een bijzonder inspirerende lezing van Tim Voors, een ondernemer, echtgenoot én vader van 3 kids, die om de zoveel tijd huis en haard verlaat om een thru-hike te doen. Een thru-hike is een langeafstand-trail, waarbij het begin en eindpunt van de trail wordt bereikt binnen één seizoen. Er zijn een aantal bekende thru-hike trails, waarvan je de Pacific Crest Trail (PCT) misschien wel kent. Die is namelijk bekend geworden door de film Wild. Het verhaal van Tim liet onder andere zien hoeveel (onontdekt) moois de wereld ons te bieden heeft. Daarom hierbij onze top 5 (hard)looproutes van de wereld. Waarbij het wel een absolute must is om goede wandelschoenen of hardloopschoenen aan te schaffen, dat snap je!:

1) Tahoe Rim Trail (USA)

De Tahoe Rim Trail, in Nevada en Californië, meet maar liefst 265 kilometer. Maar je kan er heel goed onderdelen van hardlopen. Bijvoorbeeld het 37 kilometer lange traject dat loopt van Tahoe Meadows naar Spooner Summit.

2) Brenta Dolomieten (Italie)

Een prachtig rotsachtig pad dat loopt langs een kapel gelegen op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel. Je kan zowel een expert (zie foto) als country variant lopen. Waarbij de expert variant uiteraard pittiger is (maar wel korter).

3) Hudson River Park (USA)

New York hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Gebouwd op 550 hectare oude, ongebruikte pieren in donwtown Manhattan, is Hudson River Park de perfecte plek om warm te draaien voor de NYC Marathon.

4) Lissabon (Portugal)

Niet vies van een beetje uitdaging, maar ook niet vies van eeen beetje gezelligheid? Dan is Lissabon de perfecte plek voor jou. Ga op pad in de vroege ochtend, zodat de straten nog stil zijn, en begeef je door een doolhof van steile straatjes. Niet voor niets staat Lissabon bekend als ‘De Stad op Zeven Heuvelen’.

Lees ook:  Waarom paardrijden als sport een aanrader is

5) Te Araroa (Nieuw Zeeland)

Deze laatste trail, is een thru-hike, waar we het eerder in dit artikel al over hadden. Het is ook deze hike waar Tim Voors over verteld tijdens zijn lezing. De route is meer dan 3.000 kilometer lang en gaat dwars door Nieuw Zeeland; van het meest noordelijke gelegen Cape Reinga tot aan het meest zuidelijke puntje Bluff. Voor de doorzetters onder ons!

Foto header via iStock, credits: zodebala 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy