De juiste voetbalschoenen, tips & tricks

by Redactie

Het WK zit er alweer op, Frankrijk mag zich de aankomende 4 jaren het beste team van de wereld noemen. De professionele voetbalclubs kunnen allemaal (heel) even op adem komen en de amateur clubs maken zich langzaam weer op voor het nieuwe aanstaande voetbalseizoen. Deze periode van ‘voetballuwte’ is de perfecte aangelegenheid om je voor te bereiden op de competitie die er aan zit te komen. Want hoe zit het met je voetbalschoenen? Zijn die nog wel op orde? Of zijn ze misschien wel toe aan vervanging?

Blijf bij jezelf

De bekende merken beloven van alles als je het allemaal mag geloven; van schoenen die zorgen dat je harder gaat lopen tot aan kicksen waarmee je meer balcontrole zou hebben. Wellicht deels waar, maar laat je niet te veel leiden door de commercie of de verkooppraatjes in de winkel. Een mooi alternatief merk is bijvoorbeeld KIPSTA. Het woord KIPSTA is een samenvoeging van 2 woorden. KIP staat voor het Franse woord Equipe (team) en STA staat voor stade (stadion). Een samenvoeging dat het gevoel van voetbal duidelijk weergeeft. Het merk produceert betaalbare voetbalschoenen van een goede kwaliteit.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga goed voorbereid op pad als je op voetbalschoenen-jacht gaat. Neem onder meer je oude schoenen mee naar de winkel, zodat de verkoper kan laten zien wat je eerst had. Vaak kan een verkoper aan de hand van de status van je oude schoenen inschatten waarnaar je op zoek bent. Realiseer je daarnaast dat (met name) voetbalschoenen die van leer zijn zich naar verloop van tijd gaan vormen naar je voeten. Dat ze wat strakker bij aankoop zitten, is dus niet erg, maar juist goed. Wanneer je schoenen past is het van belang dat je ze niet alleen statisch test; spring een aantal keer op en neer en trek (als dat mogelijk is) een sprintje. Op die manier weet je of de drukverdeling juist is en of ze nergens knellen.

Lees ook:  Fitness apps helpen je corona kilo's kwijt te raken

De noppen

Niet onbelangrijk zijn de noppen. Met name in deze tijd, waarin er steeds meer kunstgrasvelden bij komen, is het goed te weten wat het effect van de ondergrond is op je voeten. Korte noppen, lange, ronde… er zijn zelfs afschroefbare varianten op de markt! Overigens wil het niet zeggen dat je per se twee paar verschillende schoenen nodig hebt als je zowel op kunstgras als echt gras speelt. Laat je daarover goed informeren in de winkel. Extra tip is dat Decathlon een uitgebreide “hoe kies ik voetbalschoenen” pagina heeft om makkelijk de juiste schoenen te kiezen. Via deze link kom je bij die pagina.

Voorkom blessures

Natuurlijk is de wens bij het kopen van voetbalschoenen dat je er jaren mee doet. Het is echter aan te raden realistisch te zijn en goed naar je lichaam/voeten te luisteren in deze. De ene voetballer gaat ruwer om met zijn/haar schoenen dan de andere. En de een speelt vaker dan de ander. Wil je blessures voorkomen dan doe je er altijd goed aan om je kicksen op tijd te vervangen.

Onderhoud

Heb je jouw ideale paar gevonden, dan is het zaak ze goed te onderhouden. Laat ze daarom nooit te lang in je voetbaltas zitten en maak ze bij voorkeur gelijk even schoon na een wedstrijd of training. Voor leren schoenen geldt bovendien dat je ze nooit op een verwarming moet laten drogen.

Go kick some ass!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy