De 10 leukste uitjes met je vrienden voor een klein budget - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De 10 leukste uitjes met je vrienden voor een klein budget

Leuk hoor, zo’n uitstapje met je vrienden, maar als je (met name) de vrijgezellenfeestjes van tegenwoordig mag geloven is ’the sky the limit’. Hartstikke toffe dingen worden bedacht, maar allemaal met een flink prijskaartje er aan vast. Dat er ook heel veel leuke uitjes zijn voor een kleine(re) portemonnee, bewijzen wel onderstaande tips:

1) Belenissenbos

Dit bos is het grootste speelbos van Nederland. Gelegen in Lelystad bestaat het uit 40 hectare bos, weides en waterlopen en kan je er onder andere een fietscrossbaan en een survivalroute vinden. En… het is helemaal gratis!

2) Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland is een klein eilandje in het IJmeer net uit de kust van de polder IJdoorn bij Durgerdam. Een bijzonder stukje natuur ‘in de stad’ zou je kunnen zeggen. Je kan hier eten in een speciaal gebouwd restaurant. Maar dat is vrij prijzig. Ook kan je elke laatste zaterdag van de maand een rondleiding over het eiland krijgen, inclusief koffie. Kosten: 22,50 Euro per persoon en een unieke ervaring rijker!

3) Workshop glasblazen

Wil je een echt ambacht uitproberen, dan is glasblazen eentje voor op je wishlist. Er zijn verschillende deals online te vinden hiervoor, vaak ook met een Groupon kortingscode. Ideaal en betaalbaar dus.

4) Bloesempark

In het Amsterdamse Bos staat één keer per jaar het Bloesempark in bloei. Meestal zo rond het einde van de maand maart. Een prachtige mooi gezicht en gratis toegankelijk.

5) Salsadansen

Soepele heupen, wie wil dat nu niet? Een workshop salsadansen kan vaak voor een zeer betaalbare prijs, al helemaal als je met een groep gaat. Leuke is dat je met zo’n middagje dansen lekker los komt en een vrolijke vibe gegarandeerd is.

Lees ook:  Zo regel jij jouw droomvakantie – mét de camper

6) Golfsurfen

Op zoek naar een combi van sportief en strand? Probeer eens een middagje golfsurfen. Er zijn tal van surfspots in Nederland, zodat je goed kan vergelijken waar je moet zijn voor de goedkoopste spot.

7) Sushi-Workshop

Hmmm…. sushi, heerlijk. Maar het zelf maken? Dat is nog niet zo eenvoudig. Met een mooie shopkorting kan je ook voor een sushi-workshop vaak een top deal vinden op et internet. Glaasje sake erbij en rollen maar.

8) Midgetgolfen

Klinkt ouderwets misschien, maar is eigenlijk nog steeds super leuk om te doen. Er komt altijd wel een mate van competitiedrang naar boven, waardoor je toch die hoogste score wilt behalen.

9) Bezoek een kasteel

Nederland heeft tal van mooie kastelen. Plan eens een zaterdagje met kastelen hoppen. Levert zeker tal van prachtige Instagram-plaatjes op.

10) Dagje strand

Heel simpel, maar o zo leuk; plan een dagje strand. Kleedje mee, boekjes, wat strandspelletjes en natuurlijk het een en ander aan lekkers. Klaar ben je. Zit het weer niet zo mee? Dan kan je ook een flinke strandwandeling maken en daarna opwarmen met warme chocomelk in een van de leuke strandtenten die ons land rijk is.

Foto header via iStock, credits: oneinchpunch

0 comments on “De 10 leukste uitjes met je vrienden voor een klein budget

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *