Ben je klaar voor Amsterdam Wine Week?

by Petrick de Koning

Wijnkenner of niet, een koude Chardonnay of een droge Sauvignon Blanc gaat er wel in deze dagen. Toen wij een geheimzinnige uitnodiging kregen van de initiatiefnemers van het Amsterdam Wine Festival, hoefden we dan ook geen twee keer na te denken. Zeker omdat we gevraagd werden om naar Chateau Amsterdam te komen. Wij weten toevallig dat ze hier van topdruiven uit Frankrijk, Italië en Spanje de heerlijkste wijnen maken. Genoeg redenen dus om af te reizen naar Amsterdam-Noord. (Gewoon met de pont omdat de Noord-Zuid lijn nog net niet open was…)

25+ Wine Spots langs fietsen

Maar waarom die geheimzinnigheid? Na een aantal succesvolle Amsterdam Wine Festivals in de Westergasfabriek staat dit event inmiddels aardig op de kaart. Toch is het tijd om groter te denken. En zo is het idee van de Amsterdam Wine Week ontstaan. Van 24 tot 30 september kun je op ruim 25 verschillende Wine Spots genieten van de heerlijkste wijnen uit de gehele wereld. Onder andere in het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam, Rijsel en L’Atelier du Champagne kun je deelnemen aan unieke wijnevents. Deze variëren van proeverijen van grote wijnhuizen tot masterclasses van topsommeliers. Natuurlijk hoort daar ook goed eten bij. Maar het allerbelangrijkste is dat je eindeloos veel verschillende wijnen kunt proeven. Juist daarom is het wel slim om de verschillende locaties per fiets aan te doen. En om te zorgen dat je niet zwalkend naar huis gaat, kun je naast een glas of een fles ook halve glazen bestellen.

Ben je klaar voor Amsterdam Wine Week? - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Ben je klaar voor Amsterdam Wine Week? - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

4e Amsterdam Wine Festival

Als je na deze week nog niet genoeg hebt van de heerlijke druivennectar, kun je ter afsluiting doorfietsen naar de Westergasfabriek waar in het aansluitende weekend het 4eAmsterdam Wine Festival is. Dit jaar staan bio-, biodynamische en natuurwijnen centraal. Geniet en fiets voorzichtig!

Lees ook:  Breng de Aberfeldy 'whisky way of life' tot leven tijdens de feestdagen met de muziek van Benjamin Herman en recepten van Joris Bijdendijk

Beeld: Jesje Veling Photography

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy