5 x (zomer)tips voor jou en je motor - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x (zomer)tips voor jou en je motor

De zomer is het uitgelezen seisoen voor de motorrijder om heerlijk te gaan toeren. Van een dagje door één van onze eigen provincies tot aan een 4 weken durende rondtrip door Europa. Het kan allemaal. En aangezien de motorfiets steeds populairder wordt onder het meer jonge (en hippe) publiek, zien we ook steeds meer en meer motoren op de wegen rijden. Hoe je goed voorbereid en bovenal veilig op weg gaat lees je hier:

1) Beschermende motorkleding

Het is met warm weer verleidelijk om in een shirtje op je motor te springen, doe dat toch echt niet. Draag áltijd motorkleding!! Zo ben je altijd goed beschermd mocht er iets gebeuren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Vergeet ook niet stevige laarzen en motorhandschoenen aan te trekken. En bovenal; schaf een goede helm aan die perfect om je hoofd past. Bekijk de collectie op Biker Outfit bijvoorbeeld eens.

2) Uitgerust

Een vrij logische zal je misschien zeggen, maar toch is het van belang om bij jezelf te checken of je wel genoeg uitgerust bent. Helemaal als de weersomstandigheden anders zijn dan normaal (denk aan heel heel, of juist veel regen), is het van belang dat je met je hoofd er goed bij bent. Concentratie is een must.

3) Drink genoeg

Tijdens een warme rit verlies je veel vocht doordat je extra veel transpireert. Drink dus genoeg tussendoor. Zo koelt je lichaam ook goed af. Daarnaast is het ook aan te bevelen te checken of de koelvloeistof van je motor nog op niveau is.

Lees ook:  How to: zelf thuis ijs maken

4) Regen

Wanneer het lang droog is geweest en er ineens een hoosbui over je heen komt, moet je vooral letten op plekken met ‘schuim’. Dat zijn plekken waar oude gelekte vloeistoffen van andere voertuigen omhoog komen op zulke momenten en dus extra glad kunnen zijn. Sowieso is het slim om tijdens een regenbui je rijgedrag wat aan te passen.

5) Lees je in

Ben je van plan een toer door Europa te maken? En ga je echt de bergen in? Dan is het slim om je daar goed op voor te bereiden. In de bergen rijden is natuurlijk wel even wat anders dan rijden in het platte Nederland. Bekijk op Google Maps wat je kan verwachten en bovenal overschat jezelf nooit tijdens het rijden. Doe lekker rustig aan… Geen haast toch?

Foto header via iStock, credits: cookelma

0 comments on “5 x (zomer)tips voor jou en je motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *