5 x tips & tricks voor de beste thuis-workout

by Imke Walenberg

Voor veel mensen vormt de sportschool een drempel om ook daadwerkelijk te gaan. Na een lange werkdag lonkt die bank en om er dan nog vanaf te komen, is niet makkelijk. Maar niet alleen dat vormt een drempel, ook het beeld van een sportschool speelt hierin een rol. Het idee dat een sportschool vol zit zit met hipsters met een afgetraind lijf maakt dat men zich niet altijd even prettig voelt bij sporten in een sportschool. Terwijl dat beeld zeker niet altijd juist is. Wil je het jezelf makkelijker maken en is de wíl om te sporten zeker wel aanwezig, dan is het gelukkig ook heel eenvoudig om thuis sportief aan de slag te gaan. Hoe? Wij geven tips en tricks voor de beste thuis-workout:

1) Trainen met een YouTuber

Eén van de trends van dit moment is het trainen “samen” met een YouTuber. Er zijn namelijk een heleboel sporieve influencers die via hun kanaal hun workouts delen, zodat je samen thuis kan trainen. Wil je yoga doen? Volg dan bijvoorbeeld het kanaal van Tara Stiles. Meer in de mood voor het iets actievers, dan ben je bij FitnessBlender aan het juiste adres. Wekelijks worden nieuwe fitness routines online geplaatst. Handig!

2) Sportieve apps

Ben je niet zo van de vloggers? Dan kan je ook een app gebruiken. Bijvoorbeeld die van Sworkit. Met deze app kan je allerlei standaard workouts doen, van cardio tot aan yoga. Ook kan je je eigen workout samenstellen. Dat is vooral fijn als je echt structuur en discipline in het thuistrainen wilt aanbrengen. Kies daarvoor ook een aantal vaste momenten in je week uit waarop je de workout doet. Bijvoorbeeld elke maandag en woensdag na je werk. Kies ook een vaste plek in je huis. Dat helpt allemaal bij de zelfdiscipline om de oefeningen ook daadwerkelijk te doen.

Lees ook:  De nieuwe Polar Unite, je eigen coach gewoon aan je pols

3) Fitnessapparaten

Ben je bereid om wat geld te investeren? Schaf dan een fitnessapparaat voor thuis aan. Bijvoorbeeld een hometrainer, of als je het een niveau hoger wilt tillen, een spinningfiets. Zoals eerder al gezegd, ook hierbij is het van belang om een paar vaste momenten in de week in te plannen voor je workout. Stel voor jezelf een passende intervaltraining op, zodat je niet te hard van stapel gaat. Muziekje aan en gáaaaan….

4) Gebruik alledaagse attributen

Verzamel spullen in- en om het huis die je workout (op een goedkope manier) compleet kunnen maken; het springtouw van je dochter, een keukentrapje, een snelbinder, een skippybal…Allemaal spullen waarmee je prima je armspieren, beenspieren en conditie kan trainen!

5) Schoonmaken maar!

Als je actief bezig bent in huis, dan verbrand je ook het een en ander aan calorieën. Met een rondje stofzuigen is dat al gauw ongeveer 120 calorieën. En breng je auto eens niet naar de wasstraat, maar maak hem zelf schoon. Liggen er bladeren in je tuin? Veeg ze bij elkaar in plaats van de bladblazer te gebruiken!

Foto header via iStock, credits: Ivanko_Brnjakovic

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy