5 x slim energie besparen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x slim energie besparen

Wie duurzaam leeft haalt door niet alleen voordeel voor zichzelf uit, maar ook voor het milieu en de economie. Zowel op de korte als lange termijn. Maar het begint grotendeels bij jezelf. Dat duurzamer leven en slim energie besparen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, bewijzen wel de volgende tips:

1) Controleer je CV ketel

Het is belangrijk om je CV ketel te checken. Het kan goed zijn dat deze aan vervanging nodig is en dat je meer energie verbruikt dan nodig is. Moet je hem vervangen, denk dan ook eens aan een slimme thermostaat, deze kan je per kamer flink wat energie laten besparen. Op zoek naar een CV, kijk dan eens naar een CV ketel van Cvkoopjes.

2) Kleding wassen op max 40 graden

Het wassen van je kleding op zestig graden is echt niet altijd nodig. Dat is vaak iets wat van ‘vroeger’ nog komt. Een standaard wasje wordt ook prima schoon op dertig of veertig graden. Als je altijd op 30 graden wast dan bespaar je zelfs ongeveer dertig euro per jaar!

3) Let op het energielabel!

Klinkt logisch, maar toch doen veel mensen het nog niet. Wanneer je echter bij de aanschafkeuze voor je huishoudelijke apparaten op het energielabel let dan kan je vele euro’s goedkoper uit zijn op de lange termijn. Oftewel: als je kiest voor bijvoorbeeld A+++ dan kan dat eenmalig wat duurder zijn, maar in the end betaal je wel minder.

4) Standbye uitzetten

Iets wat veel mensen vergeten is dat je je apparaten niet op stand-by moet laten staan als je ze niet gebruikt. Ze blijven dan namelijk wel degelijk stroom verbruiken. Hetzelfde geldt voor opladers in stopcontacten die niets aan het opladen zijn…

Lees ook:  Tips & Tricks: zo geef je een origineel cadeau

5) Alternatieve manieren van energie

Heb je de smaak te pakken, dan is het zeker ook de moeite waard om eens te denken aan alternatieven zoals zonnepanelen en ‘smart charging’. Er is zoveel mogelijk om eenvoudig energie te besparen én duurzamer te leven.

Foto header via iStock, credits: DiyanaDimitrova

0 comments on “5 x slim energie besparen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *