5 x slim besparen doe je zo - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x slim besparen doe je zo

Je hebt altijd wel iemand in je familie- of vriendenkring die precies weet waar de beste koopjes te halen zijn. Of het nu gaat om de wekelijkse boodschappen of de jaarlijkse vakantie, voordeel is het sleutelwoord voor hen. Naast dat dit nogal een Nederlandse eigenschap is, is het simpelweg ook handig: je kan zo heel veel geld besparen. Ben je nu zelf niet zo’n ‘voordeel-kenner’, geen nood, want slim besparen hoeft niet moeilijk te zijn:

1) Tanken

Dagelijks zitten we massaal met z’n allen in de auto op weg van A naar B. Tanken is helaas niet bepaald een goekope kostenpost. Daarom is het slim de kortingsacties in de gaten houden. Daarmee kan je vele Euro’s besparen. Tank je bijvoorbeeld 40 liter benzine of diesel, dan kan je toch al snel minstens 8 Euro op een tankbeurt besparen.

2) Mobiel abonnement

Hoewel een mobiel abonnement wel goedkoper is geworden de afgelopen jaren, kan het goed zijn dat je al jaren toch te veel betaald. Weet jij precies wat je hebt afgesloten? En kijk je wel eens rond of dat niet beter zou kunnen? Bij UnitedConsumers kan je bijvoorbeeld sinds kort één maand gratis krijgen bij het verlengen van sim only contracten. Dit kan onder meer bij Vodafone, KPN, Telfort, T-Mobile en Ben. Een mooie reden om eens over te stappen, niet? Kijk hier voor meer info.

3) Recycle

Niet alleen slim, maar bovenal goed besparen, doe je door te recyclen. Dat begint al bij het niet meer kopen van plastic tasjes (gelukkig is die drempel al verhoogd doordat je er voor moet betalen). Koop een stevige tas, van gerycled materiaal. Die gaat niet alleen langer mee dan een plastic geval, maar je bespaart ook heel wat centjes door de plastic varianten niet meer te hoeven kopen.

Lees ook:  Waarom het geven van een kerstpakket aan je werknemers ertoe doet

4) Energie

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil hoeveel energie alle apparaten in je huis dagelijks gebruiken. En vooral: hoeveel beter, meer duurzaam én goedkoper dat zou kunnnen. Denk daarbij aan het kiezen voor LED-verlichting in plaats van een gloeilamp, of het aanschaffen van trippel glas in plaats van enkel glas.

5) Zorgverzekering

Het hebben van een zorgverzekering is hartstikke belangrijk. Maar je wilt jezelf ook niet maandelijks blauw betalen aan verzekeringsgeld. Kijk daarom goed rond op het internet om er achter te komen (onder andere met behulp van vergelijkingssites) waar je het goedkoopst uit bent of waar wellicht een mooie korting te behalen is. Belangrijk: overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan normaal gesproken maar één keer per jaar, namelijk voor 1 januari.

Illustratie header via iStock, credits: Anastasiia_New

0 comments on “5 x slim besparen doe je zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *