3 x afkoelen met zelfgemaakte ijsjes

by Isabeau Kamphuis

De temperaturen in ons normaal zo koude landje schieten al weken omhoog en het is tijd om af te koelen met deze heerlijke, homemade ijsjes.

Puur natuur: mango, kiwi en aardbei

Bij elke fruitboer in het land kun je dit seizoen mango’s, kiwi’s en aardbeien in overvloed vinden. Je kunt deze natuurlijk uit de hand eten of verwerken in een fruitige zomersalade. Maar met temperaturen van rond de dertig graden is natuurlijk niks lekkerder dan een fruitijsje. Pel je mango en snij deze vervolgens in blokjes om de blender een handje te helpen. Stop de blokjes in de blender en voeg een beetje water toe om een glad mengsel te krijgen, maar pas op; maakt het niet te waterig! Maak de kiwi’s en aardbeien schoon en snij deze in blokjes of plakjes. De kiwi en aardbei stukjes doe je los in de ijsvormpjes en het mango mengsel giet je hier overheen. Het resultaat: een fruitige verfrissing zonder toegevoegde suikers.

Tip: geen ijsvormpjes in huis? Giet je mengsel dan in papierenbekertjes en steek hier een stokje in!

IJskoffie.. op een stokje

Het is geen verassing dat we bij Daily Cappuccino dol zijn op koffie. Een romige cappuccino, een exotische of een latte met een smaakje voor de afwisseling; we love it all. In de zomer ruilen we de warme koffiedranken graag om voor een ijskoude ijskoffie, in een glas of op een stokje. Alles wat je hoeft te doen is een ijskoffie maken zoals jij die lekker vindt en deze in te vriezen.

Lees ook:  Een compacte SUV voor in de open lucht, aan zee: de Fiat 500X is een ‘jacht op vier wielen’

Chocolate chip mint

Voor alles fans van After Eight chocolaatjes is dit hét ijsje om uit te proberen. Mix Griekse yoghurt met vanille en munt extract in de hoeveelheden die je zelf lekker vindt. Voeg een druppeltje groene voedingskleurstof toe voor dat munt kleurtje en mix je favoriete chocolade in stukjes er door heen. Giet dit mengsel in je vormpjes en vries de ijsjes in. Dip ze bij het servering nog even in een (afgekoeld) gesmolten chocolade mengsel of druip dit eroverheen, et voilà!

Toch liever schepijs dan popsicles? Hier lees je hoe je het lekkerste schepijs zelf thuis maakt.

Foto header via iStock, credits: jenifoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy