Zomers tafelen doe je zo! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Zomers tafelen doe je zo!

Heerlijk lang en uitgebreid buiten zomers tafelen… Eén van de vele fijne dingen aan de zomer. Ben je van plan om een zomers dinertje te organiseren voor je vrienden en familie? Wij geven tips voor een ultieme zomer-tafel-styling en natuurlijk ook wat fijne culinaire hacks:

1) De basis

Het begint natuurlijk allemaal bij de basis, oftewel: de eettafel. Voor een goed (buiten)diner heb je een tafel nodig die fijn tafelt, waar je lekker op kan leunen en waar genoeg mensen aan kunnen schuiven. En belangrijk, het moet ook een stevig exemplaar zijn. Want rondrennende kids en een volle tafel, daar moeten de poten en het blad wel goed bestand tegen zijn! Kies bijvoorbeeld voor een robuuste eettafel, die heeft een lekker rauwe, natuurlijke uitstraling en kan tegen een stootje.

2) De aankleding

De styling van je eettafel is super belangrijk voor de sfeer en vibe van de avond. Hang in ieder geval een lampjessnoer en wat slingers door je tuin heen en zet een vuurkorf neer. Leuk is om met een bonte verzameling van servies de tafel te dekken. Het hoeft allemaal niet zo gelikt, toch? Zet een aantal lege wijnflessen (zonder etiket) op tafel en steek door vrolijke zomerse bloemen in. Vul wat karaffen met water en voeg komkommer, gember en citroen toe. Last but not least: zorg voor een fijne playlist op de achtergrond. Muziek is de ultieme sfeermaker.

3) Het eten

Koken voor een grote groep hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het toverrecept: maak het je zelf vooral niet te moeilijk. Stel een aantal lekkere salades samen (bijvoorbeeld met watermeloen, bleekselderij en feta) en zet die op tafel samen met wat verse focaccia en hummus. Marineer een hele stapel groenten en leg die vervolgens op de bbq. Niets lekkerder dan goed gegrilde groente (groene asperges, paprika, courgette, aubergine). Bak vervolgens op de bbq een stapel zelfgemaakte bietenburgers. Daar maak je gegarandeerd iedereen blij mee en het is ook eens wat anders dan vlees!

Lees ook:  Hoe houdt je je woning netjes? Met opbergmanden!

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

0 comments on “Zomers tafelen doe je zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *