Veilig met de auto op vakantie: waar moet je op letten?

by Redactie

Met de auto op vakantie naar het buitenland. Het lijkt zo vanzelfsprekend en eenvoudig. Maar zonder goede voorbereiding kan je nog wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan. Een te zwaar beladen auto, dure tol, verveelde kinderen op de achterbank… Waar je allemaal op moet letten? Wij geven tips & tricks:

1) Slim inpakken

Je auto goed inpakken is een ware kunst. Sommigen hebben die kunst perfect in de vingers, heel veel echter ook niet. Belangrijkste regel is eigenlijk: neem niet te veel mee. Hoe vaak komt het niet voor dat je heel veel meeneemt en de helft niet gebruikt? Durf dus keuzes te maken. Bedenk daarbij ook dat hoe meer je meeneemt hoe zwaarder de auto wordt en hoe vaker je zal moeten tanken (en de reis dus ook duurder wordt). Pak daarnaast zo in, dat je onderweg makkelijk bij de spullen kunt die je mogelijk nodig hebt. Denk aan toiletspullen, eten, luiers, etc.

2) Dashcam

Veel mensen vinden het leuk om tijdens hun trip de route te filmen met een dashcam. Ook kan het handig zijn wanneer er een ongeluk zou gebeuren. De beelden kunnen gebruikt worden door de verzekeraar. Maar let wel: niet alle verzekeraars gebruiken de beelden! Het is sowieso goed om te weten wat wel en niet mag. In Nederland gelden weer andere regels dan in het buitenland.

3) Tanken

Tanken an sich is natuurlijk niet zo moeilijk, maar vergeet niet dat de naam en de kleur van brandstof in het buitenland kan afwijken. Weet je niet zeker of je de juiste brandstof gaat tanken, vraagt het vooral even ter plekke! Wacht onderweg ook nooit totdat je tank bijna helemaal leeg is, soms kan het volgende tankstation nog wel even duren en je wilt niet met een lege tank langs de kant van de weg komen te staan…

Lees ook:  Hier moet je aan denken als je op een zeilvakantie gaat!

4) In de bergen rijden

In Nederland hebben we het maar makkelijk; geen berg te bekennen. Een hellingproef hoeven we zelden te doen. Dat is een heel ander verhaal zodra je over de grens gaat. Belangrijkste zaken om op te letten:

– laat je motor niet te heet worden (dat doe je door op tijd terug te schakelen)

– bergafwaarts is het aan te raden te remmen op de moto (daardoor voorkom je dat de remmen hun remkracht verliezen)

– pompend remmen (mocht je toch de remmen moeten gebruiken, is het aan te raden ze telkens kort in te drukken, zodat ze weer even kunnen afkoelen)

 

Foto header via iStock, credits: Nadezhda1906

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy