Tips om veilig te klussen

by Jill Buitenhuis

Een dagje klussen is voor de meesten de normaalste zaak van de wereld. Even een plank ophangen, een likje verf op de muur smeren of je huis zelfs een volledige make-over geven. Toch is het tijdens het klussen erg belangrijk om aan je eigen veiligheid te denken. Even ‘snel’ iets ophangen aan de muur kan ook zomaar verkeerd aflopen, want een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten. Cliché, maar waar. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw klusdag veilig kan beginnen. Met deze tips ben jij klus-proof en klaar om veilig te gaan klussen!

Check, check, dubbelcheck

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken doordat delen van gereedschappen loslaten. Als er een deel van een hamer of bijl loslaat, vliegt dit deel door de lucht en kan het op lichaamsdelen terecht komen. Een pijnlijk ongeluk, waar we liever niet te lang over na willen denken. Daarom is het van groot belang om eerst te checken of het gereedschap stevig vast zit en de steel van de hamer goed in de kop steekt.

De juiste voetbescherming

Tijdens het klussen sta je veel en is er ook een grote kans aanwezig dat je weleens iets laat vallen op je voeten. We weten allemaal dat iets op je voeten laten vallen ontzettend veel pijn kan doen. Daarom is het niet alleen belangrijk om een goede stevige schoen te hebben, maar ook eentje die wel tegen een stootje kan. De veiligheidsschoenen van Engelbert-strauss zorgen ervoor dat je voeten goed beschermd zijn.

Handschoenen

In principe wordt elke klus met de handen verricht. Zorg voor een stevig paar handschoenen om je handen niet te beschadigen. Zorg er ook voor dat je de juiste maat handschoenen kiest. Anders wordt het werk lastiger om uit te voeren en dus ook minder veilig.

Lees ook:  Say what! Wat te doen bij ongedierte in huis?

Ruim alles netjes op

Tijdens het klussen ben je al druk genoeg. Daarom kun je nog weleens vergeten om je gebruikte attributen op te ruimen. Toch is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkplek is opgeruimd en er geen losse onderdelen verspreid over de vloer liggen. Zo kun je niet struikelen en houd je ook overzicht.

Wat zeg je!?

Bij het werken met harde geluiden is het belangrijk om je oren goed te beschermen. Door het harde geluid van de machines is de kans groot om eventuele gehoorschade op te lopen. Zorg voor een goed paar oorbeschermers, zodat je na het klussen nog steeds alles hoort en niet steeds wat zeg je hoeft te zeggen ;).

Foto header via iStock, credits: Kerkez

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy