Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom

Een verhaal wat als klein meisje erg veel indruk op mij maakte, was een verhaal over kauwgom. Een basisschoolvriendinnetje emigreerde destijds naar Singapore met haar ouders en schreef een keer in een penbrief (ja, dat deed je in die tijd nog) dat kauwgom verboden is daar. En dat wanneer je het uitspuugde op straat er zelfs strenge straffen op staan. Daar was ik wel van onder de indruk. In mijn kinderoren klonk het als een nogal onschuldig iets. Maar toen ik er achter kwam dat maarliefst 20 tot 25 jaar duurt totdat de natuur een stukje kauwgom heeft afgebroken, kon ik de wetgeving van Singapore helemaal begrijpen. Nooit (meer) heb ik kauwgom waar dan ook achtergelaten en ik kan mezelf ook groen en geel ergeren als ik andere mensen dat wél zie doen.

Gerecyclede kauwgom

Hoe tof is om die reden de Gumshoe! Om afval en zwerfvuil te verminderen, hebben Iamsterdam, design bureau Explicit Wear en Gumdrop samengewerkt om een schoen te ontwerpen gemaakt van gerecyclede kauwgom (voor het eerst in de wereld). De zool van de schoen is gemaakt van materiaal, ook wel bekend als Gum-Tec, dat is samengesteld uit 20 procent kauwgom. Jaarlijks komt ongeveer 1,5 miljoen kilo kauwgom terecht op de Amsterdamse straten, iets wat de stad miljoenen kost om op te ruimen. Het Gumshoe-project gebruikt ongeveer 1 kilo kauwgom voor elke vier paar schoenen. Wat een top-oplossing, duurzaam én fashionable tegelijkertijd!

Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De schoenen zijn verkrijgbaar in bubblegum roze en rood. Ze zijn nu te bestellen (de hele maand juni) voor 200 Euro.

Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Afbeeldingen via Facebook-pagina Gumshoe

Categories Design Fashion

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *