Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom

by Imke Walenberg

Een verhaal wat als klein meisje erg veel indruk op mij maakte, was een verhaal over kauwgom. Een basisschoolvriendinnetje emigreerde destijds naar Singapore met haar ouders en schreef een keer in een penbrief (ja, dat deed je in die tijd nog) dat kauwgom verboden is daar. En dat wanneer je het uitspuugde op straat er zelfs strenge straffen op staan. Daar was ik wel van onder de indruk. In mijn kinderoren klonk het als een nogal onschuldig iets. Maar toen ik er achter kwam dat maarliefst 20 tot 25 jaar duurt totdat de natuur een stukje kauwgom heeft afgebroken, kon ik de wetgeving van Singapore helemaal begrijpen. Nooit (meer) heb ik kauwgom waar dan ook achtergelaten en ik kan mezelf ook groen en geel ergeren als ik andere mensen dat wél zie doen.

Gerecyclede kauwgom

Hoe tof is om die reden de Gumshoe! Om afval en zwerfvuil te verminderen, hebben Iamsterdam, design bureau Explicit Wear en Gumdrop samengewerkt om een schoen te ontwerpen gemaakt van gerecyclede kauwgom (voor het eerst in de wereld). De zool van de schoen is gemaakt van materiaal, ook wel bekend als Gum-Tec, dat is samengesteld uit 20 procent kauwgom. Jaarlijks komt ongeveer 1,5 miljoen kilo kauwgom terecht op de Amsterdamse straten, iets wat de stad miljoenen kost om op te ruimen. Het Gumshoe-project gebruikt ongeveer 1 kilo kauwgom voor elke vier paar schoenen. Wat een top-oplossing, duurzaam én fashionable tegelijkertijd!

Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De schoenen zijn verkrijgbaar in bubblegum roze en rood. Ze zijn nu te bestellen (de hele maand juni) voor 200 Euro.

Lees ook:  Al cocktails slurpend (en avocado's etend) de nieuwste gadgets uitproberen

Sneakers gemaakt van Amsterdamse kauwgom - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Afbeeldingen via Facebook-pagina Gumshoe

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy