Slim verhuizen: een checklist - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Slim verhuizen: een checklist

Verhuizen naar een nieuw huis, of je nu gaat samenwonen, (weer) alleen gaat wonen of voor het eerst op kamers gaat, het heeft altijd heel wat voeten in de aarde. Dat begint al bij het inpakken. Hoe zorg je er nu voor dat de verhuizing soepel verloopt, liefst met zo min mogelijk stress? Wij geven tips:

1) Inpakken

Er zijn heel wat handige trucjes om het inpakken (en uiteindelijk ook uitpakken) van je spullen een stuk makkelijker te maken. Ook als het breekbare spullen aangaat. Zo kan je je boeken bijvoorbeeld beter in koffers inpakken dan in dozen. Boeken zijn enorm zwaar tillen in dozen en omdat je lege koffers ook mee moeten naar het nieuwe huis, is dit dé oplossing. Datzelfde geldt voor al je handdoeken; gebruik die om je servies en andere breekbare zaken in op te rollen. Je kleding? Die verzamel je bij voorkeur in vuilniszakken. Kun je ze vaak ook nog aan de hangertjes laten zitten!

2) Markeer de verhuisdozen

Verhuizers werken graag snel en overzichtelijk. Je kan op elke doos schrijven wat er in zit, nog handiger is om hiervoor gekleurde plaketiketten te gebruiken. Geel is dan bijvoorbeeld ‘woonkamer’ en rood staat voor ‘keuken’. Zo weten de verhuizers waar de dozen naar toe moeten en raak jij geen spullen kwijt.

3) Verhuisservice

Maak gebruik van een verhuisservice. Je kan het allemaal zelf doen, of met hulp van vrienden en familie. Schakel je echter een verhuisservcie zoals Demeubeltaxi.nl in dan weet je dat je je verhuizing aan ervaren verhuizers overlaat. Scheelt je vaak heel veel tijd, stress én tillen. Het is misschien een kleine investering die je moet maken, maar die is het meer dan waard.

Lees ook:  Ondernemen en zo: wat te doen na een ongeval op werk?

4) Less is more

Een laatste tip is dat een verhuizing hét moment is om eens goed op te ruimen. Gooi of geef dingen weg die je eigenlijk helemaal nooit gebruikt. Selecteer de kleding die je al langer dan 3 jaar niet meer draagt. Dergelijke items ga je echt niet meer dragen. Verzamel ze in vuilniszakken en gooi ze in een textiel container.

Foto header via iStock, credits: Lordn

0 comments on “Slim verhuizen: een checklist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *