Roadtrippen door Europa, tips & tricks

by Redactie

Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Een strandvakantie op een Grieks eiland, een actieve vakantie in de Oostenrijkse Alpen, een romantische trip naar Venetië of misschien wel een combinatie van dit alles? Dat laatste kan als je in de auto stapt en ‘een rondje Europa’ doet. Een roadtrip is dé perfecte manier om veel van Europa te zien en het een veelzijdige inhoud te geven. Nog nooit een roadtrip gedaan? Wij geven tips & tricks die handig zijn om goed beslagen ten ijs te komen:

1) Auto check

Belangrijkste om als eerste te doen is je auto goed na te laten kijken. Hebben je auto banden nog genoeg profiel en zit er genoeg spanning op? Volgens de wet moet de profieldiepte van je banden over het gehele loopvlak minimaal 1.6 mm moet zijn. Echter is sit al minder dan 2 mm, dan is het aan te raden om ze te vervangen. Check ook of de koelvloeistof, olie en ruitenwisservloeistof op peil zijn. Neem ook altijd een voorraadje van alles mee in de auto.

2) Route bepalen

Bij een roadtrip is het júist leuk dat niets vast hoeft te liggen; per dag kan je beslissen hoeveel kilometer je gaat rijden en welke richting je op gaat. Natuurlijk is het wel slim om een globaal idee te hebben, zodat je na een week of 3,4 (afhankelijk hoe lang je weg kan gaan natuurlijk) ook weer bij je startpunt gearriveerd bent.

3) Overnachten

Op een roadtrip kan je op verschillende manieren overnachten. Je kan in de auto slapen (maar dat is niet aan te bevelen, althans wil je een beetje lekker slapen), in een tentje dat je meeneemt of in een hotelletje dat je onderweg tegen komt. Hiervoor hoef je vaak niet echt te reserveren van te voren, waardoor je ook je vrijheid nog steeds hebt. Wel kan je halverwege je trip een vakantiehuis huren. Dat doe je vooraf en plan je precies op de helft van je roadtrip. Op die manier heb je wel een soort van doel om naar toe te werken. Op die plek kan je ook een paar dagen blijven en een ‘auto-pauze’ inplannen.

Lees ook:  Hoogtepunten van Monaco

4) Entertainment

Je zit tijdens een roadtrip vele uurtjes in de auto. Zorg dus dat er genoeg vermaak is. Muzieklijsten, raadspelletjes, lekkere én gezonde snacks en een (of meer) leuke reisgeno(o)t(en) is dan ook een must.

Foto header via iStock, credits: jacoblund

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy