Onmisbaar op festivals: The North Face Fanorak

by Petrick de Koning

Het festivalseizoen is weer geopend. Heerlijk genieten van je favoriete muziek, goed gezelschap, lekker eten en een heerlijk drankje. Toch is er altijd een risicofactor: het weer. Als de zon schijnt is er niets aan de hand. Ook als er af een toe een wolkje voorbijkomt, loopt alles nog gesmeerd. Dat wordt anders als er ook regen valt. Daar had je natuurlijk niet op gerekend toen je je spullen inpakte. Logisch dat je je gele oliejas thuis liet. Die is niet alleen loodzwaar, hij neemt ook veel te veel ruimte in je rugzak in. Een plastic poncho is misschien een alternatief, maar dan ben je onder je beschermende laag ook nat van het klamme zweet. Hoe voorkom je dan toch dat je niet zeiknat regent en afkoelt?

Superlichte, opvouwbare anorak

The North Face to the rescue’. Daar weten ze wel hoe ze je moeten beschermen tegen een onverwachte bui. Hun materialen houden avonturiers en bergbeklimmers onder de meest barre omstandigheden droog en warm. Speciaal voor festivalgangers – of iedereen die geen zin heeft een complete set regenkleding mee te sjouwen – hebben ze de Fanorak ontwikkeld. Een superlicht, opvouwbare anorak die zo klein is dat je hem makkelijk in je handtas of rugzak stopt.

De test

Tot zover de theorie. Wij mochten de Fanorak ook testen. De afgelopen dagen waren we dan wel niet op een festival; regen was er genoeg. En als het los ging, was de Fanorak in een handomdraai uitgepakt. De slimme stof zorgt dat je lekker droog blijft. Hoewel de stof heel goed ademt, houdt hij wel de wind buiten. Dus als het ’s avonds op het festivalterrein – of nog later op de camping – afkoelt, blijf je met dit jack toch comfortabel warm. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over je image. De Fanorak is er voor mannen en vrouwen, en in heel veel verschillende designs en kleuren.

Lees ook:  Van ‘Ommetje’ naar ‘Toertje’. Makers Ommetje app lanceren nieuwe fiets app ‘Toertje’

Het behoeft geen betoog: wij zijn fan!

Beeld: The North Face

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy