Incassobureaus: lust of last? - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Incassobureaus: lust of last?

Weet je nog dat je als kind niet kon wachten om volwassen te zijn? Om je eigen baas te zijn en elke avond iets te eten waar je ook echt zin in had? In de realiteit is volwassen zijn een stuk stress-voller en onze grootste droom is stiekem om wat minder lasten op onze schouders te hoeven dragen. Een grote stressfactor voor velen is geldmanagement en een brief van een incassobureau in je inbox of een deurwaarder op de stoep is dan ook wel het laatste wat we aan deze stapel zorgen en lasten willen toevoegen. Het liefste kom je natuurlijk nooit terecht in een dergelijke situatie, maar mocht het zover komen dan is de hulp van een incassobureau misschien zo erg nog niet.

Wat doet een incassobureau?

Bij incassobureaus en deurwaarders denk je misschien aan grote enge mannen die je lastig vallen in een periode die al stressvol genoeg is. Ja; een incassobureau doet er alles aan om de rekening betaald te krijgen, maar dit gaat niet ten koste van de wanbetaler. Vaak ontvang je eerst een brief en/of telefoontjes en een deurwaarder wordt pas ingeschakeld wanneer deze oproepen genegeerd worden.

Voordelen van een incassobureau

Het kan enorm handig zijn om een tussenpersoon in te schakelen bij een onbetaalde rekening. Een incassobureau kan je helpen de rekening te betalen. Nee; ze gaan deze niet voor je betalen maar ze kunnen jou wel de weg wijzen naar verschillende oplossingen. Als buitenstaander staan zij hier waarschijnlijk veel rustiger in dan de gene aan wie je het geld verschuldigd bent. Wellicht was er sprake van een menselijke fout en had de rekening al betaald moeten zijn? Dan kun je deze direct betalen. Mocht die niet mogelijk zijn dan kan het incassobureau je helpen met het opzetten van een betalingsregeling. Beslag op je inkomen is ook een optie maar wees gerust, dit gebeurt niet zomaar en kan nog wel eens de beste manier zijn om je schuld af te lossen.

Ook als jij de partij bent die nog geld krijgt van een debiteur kan een incassobureau veel zorgen wegnemen. Je hoeft dan namelijk niet zelf continu bezig te zijn met het mailen en bellen van deze persoon of het bedrijf en het incassobureau houdt zijn hoofd koel terwijl er samen gezocht wordt naar de beste oplossing.

Benieuwd of een incassobureau jou kan helpen? Kijk dan online wat je opties zijn.

Foto header via iStock, credits: FabioBalbi

Lees ook:  Veilig betalen in het buitenland, 5 tips:

0 comments on “Incassobureaus: lust of last?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *