How to: zelf thuis ijs maken

by Redactie

Rond maart gaan de deuren van de meeste ijssalons altijd weer open. Niets verleidelijker om als je dagelijks na je werk langs een ijsssalon fietst even te stoppen en jezelf te trakteren op een heerlijke bak vers schepijs. Nog leuker is het om thuis zélf ijs te maken. En nee, dat hoeft zeker niet moeilijk te zijn. En het kan zowel met als zonder ijsmachine. Daarom tips & tricks hoe je thuis het lekkerste ‘homemade’ ijs kan maken:

1) Met ijsmachine

Dit is natuurlijk de meest eenvoudig manier. Je hebt heel veel verschillende soorten ijsmachines op de markt. Zowel in groot formaat, als in een meer handzaam en kleiner formaat. Het werkt ook heel eenvoudig: je stopt de ingredienten in de bak van de ijsmachine, zet deze in de vriezer en binnen een mum van tijd heb je zelfgemaakt ijs. De machine zorgt ervoor dat het ijs om de zoveel tijd wordt gemixt en de juiste dikte en smeuïgheid bereikt.

2) Met de hand

Deze manier is, logisch ook, een stuk arbeidsintensiever. Zorg dat je het ijsmengsel in een kom bevriest totdat het bijna bevroren is. Vervolgens haal je het uit de ijskast en mix/roer je het goed door totdat het mengsel zacht is. Je zet de kom dan weer in de ijskast, waarna je het er na een tijdje weer uit haalt en dit proces herhaald. Net zo lang totdat de ijskristallen verbroken zijn. Klaar is je ijs!

3) Gecondenseerde melk

Maak je gebruik van gecondenseerde melk (in combinatie met slagroom), dan hoef je het ijs niet eens elke keer door te roeren. Maak je namelijk roomijs volgens de traditionele manier, met melk, suiker, eidooiers en slagroom dan is de kans op ijskristallen wel groot en is goed roeren een must!

Lees ook:  Het (ver)kopen van je woning in deze corona tijden

4) Fininishing touch

Is je zelfgemaakt ijs klaar om geserveerd te worden? Maak er dan ook een echt ijs-feestje van zoals ze dat in Italië zo goed kunnen, gebruik een goede ijsknijper (o.a. te koop via Horecarama.nl) en schaaf het ijs in een mooie ijscoupe. Top het af met een krokante cantuccino en wat zellf-opgeklopte slagroom. Yum!

Foto header via iStock, credits: AlessandroZocc

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy