How to: veilig thuis klussen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

How to: veilig thuis klussen

Steeds meer mensen doen aan DIY, oftewel Do It Yourself. Zelf een houten eettafel maken, een kast voor op de kinderkamer, of die oude vintage stoelen opknappen. Door de komst van websites als Etsy en tal van DIY YouTube tutorials is het veel eenvoudiger geworden om thuis zelf aan de slag te gaan. Toch houden veel mensen geen of weinig rekening met hun veiligheid hierbij. Een goede voorbereiding is het halve werk! Tips voor veilig klussen:

* Werkkleding

Ga niet klussen in je dagelijkse kloffie. Trek werkkleding aan. Liefst ook werkschoenen, met stevige (stalen) neuzen. Handschoenen zijn ook een must. Met name als je werkt met glas, hout en/of scherpe attributen zoals een mes.

* Mondkapje

Stof en verf- of lijm-licht zijn niet de beste substanties om in te ademen. Wil je gezonde longen behouden, doe dan een mondkapje op als je intensief bezig bent met dergelijke materialen. Of als je in een stofrijke omgeving aan het werk bent.

* Brandveilig

Zorg dat je kluslocatie een brandveilige plek is. Of in ieder geval een plek is die voorzien is van een brandblusser en een nooduitgang. Heb je geen buiten waar je kan klussen? Check dan of het pand waar je in woont een kooiladder heeft, zodat je altijd weet waar en hoe je snel weg kan komen mocht er iets mis gaan.

* Vraag hulp

Durf hulplijnen in te schakelen. Weet je niet precies hoe iets werkt met elektriciteit, is een plank te zwaar om alleen te tillen of heb je iemand nodig om iets op te hangen. Vraag iemand om hulp en denk niet dat je alles alleen kan. Voorkomen (dat je een klusongeluk maakt) is beter dan genezen.

Lees ook:  Review: de ROIDMI P1 Pro geeft het imago van de kruimeldief een hippe oppepper

Foto header via iStock, credits: demaerre

0 comments on “How to: veilig thuis klussen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *