Hét spaardoel van jongeren: festivalbezoek in de zomer!

by Redactie

De zomer staat weer bol van de festivals. En die festivals zijn onder jongeren een populair spaardoel zo blijkt uit onderzoek.* En dat is niet heel gek, want de tijden dat je voor 25 euro op een festival stond, zijn voorbij. Gemiddeld geven Nederlandse jongeren hier namelijk 309 euro per jaar aan uit! Daarnaast is gebleken dat de kaartprijzen van de grote festivals afgelopen jaar met 5,5 procent zijn gestegen. En dat terwijl ze al niet bepaald goedkoop zijn.

Betaalergernissen en verbeterpunten

Dat een kwart van alle jongeren een spaarpotje heeft voor hun festivalzomer is dan ook niet heel verrassend. In het onderzoek werd jongeren ook gevraagd naar de grootste betaalergernissen op festivals, een top 3:

– lange rijen bij de consumptiemunten (63%);
– consumptiemunten overhouden, die je niet kunt inwisselen voor geld (57%);
– alleen contant kunnen betalen (33%).

Hét spaardoel van jongeren: festivalbezoek in de zomer! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Hét spaardoel van jongeren: festivalbezoek in de zomer! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Grotere festivals lijken hieraan met verbeterpunten gehoor te geven blijkt uit een rondgang van NOS op 3. Amsterdam Open Air (AOA) was een van de eerste festivals waar je alleen kon pinnen. Bezoekers hoefden hierdoor bij binnenkomst niet in de rij te staan voor munten. Milkshake volgt dit voorbeeld tijdens de komende editie.

Niet alleen sparen voor leuke dingen

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat jongeren opvallend goed sparen. Zo geeft 55 procent van de ondervraagde jongeren aan geld op een aparte spaarrekening te zetten voor specifieke doelen. Het gaat daarbij niet alleen om ‘leuke’ dingen: zo bouwt 65 procent van de jongeren een buffer op voor financiële tegenslagen en spaart de helft (alvast) voor een huis. Overigens geeft 58 procent van de jongeren aan nog regelmatig geld van de spaarrekening naar de betaalrekening over te maken als ze niet uitkomen. Ruim een derde van de jongeren geeft aan dat een beter financieel overzicht zou helpen om bewuster met hun geld om te gaan. Meer onderzoeksuitkomsten over spaar- en uitgavegedrag kan je bekijken via deze link.

Lees ook:  Festival Guide 2018

Tip: met behulp van de Moneyou Go-app maak je ‘potjes’ aan voor elk gewenst doel. Op een festival betaal je dan met de app makkelijk en direct vanuit je festivalpotje voor je muntjes, kluisje of boodschappen. Zo weet je precies hoeveel van je gereserveerde geld je al hebt uitgegeven.

* Bevindingen zijn op basis van een onderzoek in opdracht van Moneyou.

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy