Getest: Casio G-Shock GBA-800

by Petrick de Koning

Dat G-Shock stoere klokken maakt, hoef je niemand te vertellen. Een eenvoudig, robuust uiterlijk betekent echter niet dat een simpel horloge is. De oermodellen waren al uitgerust met wereldtijd, alarm en stopwatch. Met de Casio G-Shock GBA-800 zet Casio nu ook een stap in het digitale tijdperk. De redactie ontving een review exemplaar en ging met dit sportieve horloge op pad.

Het nieuwe model is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Van de zes kleuren zijn er vijf ‘rustig’ te noemen. Wij testten echter de meest frisse en misschien wel sportieve kleur: knalgeel! Deze kleurstelling maakt dit horloge misschien iets minder geschikt om dagelijks te dragen, zeker voor pakdragers. Ga je wat meer casual naar je werk, dan weet je zeker dat dit horloge in het oog springt. Door de comfortabele band is het geen punt om dit klokje de hele dag te dragen.

Hybride horloge met stappenteller

Qua features valt deze G-Shock in het segment van de hybride horloges. Hij telt bijvoorbeeld je stappen accuraat met slimme 3 axis sensoren. In de kleine display onderin het glas, kun je je vorderingen volgen. ‘Maar dat doet mijn telefoon ook’, denk je nu misschien. Klopt, Die heb je echter niet altijd bij je. Bovendien is het heel praktisch dat je de verzamelde data vervolgens ook via een app inzichtelijk maakt. De GBA-800 is via bluetooth eenvoudig aan je smartphone te koppelen. Dit sluit trouwens perfect aan bij de praktische bediening van het horloge zelf. Met de speciale G-Shock app kun je precies zien hoeveel stappen je in een bepaalde periode hebt gezet. Je kunt ook dagen of weken vergelijken of doelen stellen. Het leuke is verder dat je op een kaartje kunt zien waar je ze gezet hebt. In combinatie met de informatie van de stopwatch en timer heb je dus altijd een goed beeld van je sportieve prestaties.

Lees ook:  GROOS Rotterdam

Conclusie

De GBA-800 is geen smartwatch, maar als je geen ingewikkeld trainingsschema voor een marathon volgt, is het heel prettig om toch een goed beeld van je dagelijkse activiteiten te krijgen. Zeker als je tegelijk gewoon graag een stoer horloge draagt.

Foto’s via website en Facebook pagina Casio

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy