Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids

by Imke Walenberg

Kinderen bewegen steeds minder en minder. Een trend die je vooral in de steden ziet en ook de aantrekkelijkheid van beeldschermvermaak speelt hierbij een grote rol. Iets wat ik persoonlijk een meer dan jammere ontwikkeling vind. Zelf ben ik namelijk al van jongs af aan enorm sportief (ik stond met 3 jaar al fanatiek op de tennisbaan) en vind het dan ook ontzettend belangrijk dat mijn eigen dochters ook veel bewegen. Ook al zal zijn ze pas 1,5 en 2,5 jaar oud…. Júist wanneer je kind al vanaf zo’n jonge leeftijd actief sport en beweegt zijn ze ook op latere leeftijd vaker actief. Daarnaast is het sociaal gezien ook super goed voor de ontwikkeling. Blij ben ik dan ook dat mijn twee kids nogal actieve meiden zijn en niet genoeg kunnen krijgen van buiten spelen, fietsen, zwemmen en wat al niet meer. Toffe nieuwe concepten in een drukke stad (waar het toch altijd moeilijker is om fijne, veilige buitenspeelplekken te vinden) als Friends call me Jim, maken mij daarnaast ‘one happy kid/mom’.

Nieuw gymconcept

Friends call me Jim is wat je noemt een hypermodern nieuw gymconcept voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud. De gym laat stadskinderen op een vernieuwende manier het plezier in bewegen zo vroeg mogelijk ontdekken en stimuleert een goede ontwikkeling van de motoriek. Dit alles op basis van leeftijdsgerichte beweegprogramma’s, die de kinderen – onder begeleiding van een coach – meenemen in een virtuele fantasiewereld. Klinkt misschien nog een beetje vaag, maar is het niet. Je kind kan namelijk een van de 10-weeks programma’s, genaamd Jim Stories, volgen. Een programma wordt beleefd als verhaal, met elke week een nieuwe aflevering. Interactieve projecties en led-verlichting vormen bijvoorbeeld een parcours van hindernissen en obstakels die de kinderen samen afleggen.

Lees ook:  Rockmuziek voor baby's én volwassenen

Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Playground Studio

Naast deze interactieve wereld is er ook een Playground Studio, voornamelijk bedoelt voor kleintjes van 2 tot en met 3 jaar oud. In de studio zijn de Jim Stories vertaald naar een avontuur samen met ouders. Denk aan een klimparcours, met onder meer een glijbaan, matten en een klimmuur. Last but not least is er ook aan kleintjes van onder de twee jaar oud gedacht. Zij kunnen zich tijdens de les van broer of zus vermaken in de speel- en voorleeshoek. Hoewel mijn jongste veel liever mee deed met haar grote zus in de Playground Studio….

Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Friends call me Jim: een hip, nieuw gymconcept voor kids - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

En ja… alles ziet er ook nog eens meer dan mooi uit. Ouders kunnen door de geluidsdichte glaswanden, met kop koffie in de hand, kijken naar hun kinderen. Zachte, aardse kleuren als oud roze, groen en en geel overheersen. Een mooie, stijlvolle en bovenal sportieve place to be!

Praktisch

De eerste Friends call me Jim locatie kan je vinden aan de Bartholomeus Ruloffsstraat 9 in Amsterdam-Zuid. Een les duurt 45 minuten en vindt plaats in een kleine groep van zeven tot vijftien kinderen, onder begeleiding van een professionele coach. Deelname aan Jim Stories kost € 199,- voor een periode van tien weken. Playground lessen zijn los te boeken voor € 19,- per les.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy