Festival Guide 2018

by Jill Buitenhuis

Het festivalseizoen is alweer een tijdje bezig, maar gelukkig is het dan eindelijk (bijna) zomervakantie! Dit betekent dat we allemaal weer meer tijd hebben om leuke dingen te doen. Bij je perfecte zomervakantie mag een leuk festival natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben de leukste festivals van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Festivals waar je heerlijk kunt dansen en je een fijne tijd zult hebben!

Down the Rabbit Hole

Het ‘kleine broertje’ van Lowlands, maar eigenlijk inmiddels (het vindt dit jaar voor de 4e keer plaats) al gegroeid tot een volwassen broer. Met onder meer Queens of the Stone Age, MGMT en Portugal the Man heeft DTRH een top programma!
Datum: 29 juni t/m 1 juli
Locatie: De Groene Heuvels in Beuningen

Awakenings festival

Dit festival is hét festival voor de technovlinders onder ons. Op dit festival vind je zo’n acht stages, met de beste techno-dj’s van de wereld. Door de mooie locatie kun je tijdens het dansen genieten van een prachtig uitzicht.

Datum: 30 juni en 1 juli 2018
Locatie: recreatiegebied Spaarnwoude

’90s on the beach

De bekendste dj’s uit de jaren ’90 en ’00 gaan op dit feest voor je optreden. Weer even lekker terug naar vroeger met Paul Elstak, Toy Box en Lasgo & Dune. Geniet op het strand van de goede, ouwe tijd met al je jeugdvrienden!

Datum: 6 juli 2018
Locatie: Woerden

Lowlands

Lowlands mag en kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Alweer voor de 26ste keer zullen massa’s mensen zich tijdens dit weekend naar Biddinghuizen begeven. Alwaar onder andere Dua Lipa en N*E*R*D hun opwachting zullen maken.

Lees ook:  4 x festivals in mei voor het hele gezin

Datum: 17 t/m 19 augustus
Locatie: Biddinghuizen

Latin Village

Bij dit festival kun je de heupen lekker losgooien. Swingen op heerlijke salsamuziek en andere muziekstijlen als Moombahton en Afrohouse. Latin Village is een goede afsluiter van de zomer.

Datum: 19 augustus 2018
Locatie: recreatiegebied Spaarnwoude

Vunzige Deuntjes

De naam van dit festival verklapt de muziek al een beetje: vunzige muziek waar je goed je ‘twerkmoves’ kunt laten zien. Op dit festival kun je namen als Ronnie Flex, Broederliefde en Idaly verwachten.

Datum: 14 juli 2018
Locatie: Amsterdam

Dance Valley

Het langstlopende elektronische dancefestival van Nederland! Internationale topacts als Steve Aioki, Showtek en Fedde le Grand kun je hier komen bewonderen. Ons kikkerlandje mag trots zijn op een festival als deze.

Datum: 11 augustus 2018
Locatie: Spaarnwoude

Mysteryland

Mysteryland is dé plek waar mensen vanuit de hele wereld naar toekomen voor een heerlijk feest. Met meer dan 300 artiesten en 17 stages kun je dit wel een van de grootste festivals van Nederland noemen. Door de vele artiesten kun je hier alle muziekgenres vinden. Het vuurwerk aan het einde van het festival zal je ongetwijfeld kippenvel bezorgen. Gelukkig duurt dit festival drie dagen, extra lang genieten dus!

Datum: 24, 25, 26 augustus 2018
Locatie: Haarlemmermeer

Into The Great Wide Open

Dit meerdaagse festival voor álle leeftijden vindt plaats op het prachtige Waddeneiland Vlieland. Muziek en natuur raken hier wonderlijk met elkaar vervlochten.

Datum: 31 augustus – 3 september
Locatie: Vlieland

Foto header via iStock, credits: monkeybusinessimages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy