De comeback van de melkboer!

by Imke Walenberg

Toen ik op de basisschool zat kwam wekelijks de melkboer langs gereden om verse melk huis aan huis te brengen. De lege flessen werden ingenomen (ik zie het mandje met 6 glazen flessen nog zo voor me). Heerlijk kneuterig was dat. Maar ook hartstikke praktisch. Inmiddels zijn we een jaar of 25 (!) verder en zijn de melkwagens al lang uit beeld geraakt… Of toch niet?…

Terug in het Amsterdamse straatbeeld

Vanaf vrijdag 15 juni komt de melkboer namelijk weer terug in het straatbeeld. Althans in het Amsterdamse straatbeeld. Ondernemer en melkboer Marten Verdenius van MOMA rijdt vanaf dan wekelijks langs de pleinen van Amsterdam om verse melk en zuivel uit te venten vanuit zijn klassieke R4-melkauto. In een straal van 12 km rondom de stad produceren zo’n 200 boeren wekelijks bijna 1’500’000 liter melk. Dit is meer dan genoeg om heel Amsterdam van zuivel te voorzien. Toch vindt nog geen 0,5% van deze melk direct zijn weg naar Amsterdam. MOMA Liquid Landscape wil hier verandering in brengen.

De comeback van de melkboer! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

De melkboer in de stad

Volgens Marten brengt de melkboer anno 2018 niet alleen melk naar de stad, maar vormt hij ook een brug tussen stad en platteland. Door het verhaal van boer, dier en landschap terug te brengen in de stad, kan er betrokkenheid gecreerd worden bij de ontwikkeling van het landschap rondom Amsterdam. MOMA levert al verse en lokale melk aan verschillende horeca in de stad, en wil met de nieuwe melkwagen ook inwoners van de stad de mogelijkheid bieden om verse melk met een verhaal te kopen.

Lees ook:  Spannende brouwsels uit De Proeftuin van Hertog Jan

De comeback van de melkboer! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Waar kan je de melkboer vinden?

De melkboer start zijn ronde op vrijdag 15 juni in de Pijp en Rivierenbuurt. Met om 13:30 een feestelijke start bij Scandinavian Embassy. De eerste 568 pintjes melk (á 568 ml) op vrijdag en zaterdag worden door de melkboer getrakteerd! Vanaf het Sarphatipark maakt de melkboer zijn ronde door de oude Pijp, o.a. langs het Gerard Douplein en de Hemonylaan. Om 15:00 start de ronde door de nieuwe Pijp vanaf Massimo Gelato. Vanaf 16:00 is de melkboer in de Diamant- en Rivierenbuurt te vinden. Zaterdag 16 juni rijdt de melkboer door Amsterdam Oost vanaf wijnbar 4850 in de Camperstraat. De melkboer neemt op zijn route melk, yoghurt, ayran, hangop, chocolademelk en kaas mee.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy