5 x zo creëer je sfeer in je huis - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x zo creëer je sfeer in je huis

Een huis praktisch inrichten, dat kan iedereen wel. Een huis sfeervol, gezellig en ook een beetje ‘out-of-the-box’ inrichten, dat is iets wat niet iedereen altijd even goed in de vingers heeft zitten. Hoe zorg je er nu voor dat jouw huis een oase van sfeer wordt? Wij geven tips & tricks?

1) Accessoires

Niets ongezelliger dan een kaal huis. Een snelle en eenvoudige manier om je huis de gezelligheidsfactor te geven is accessoires toe te voegen aan je interieur. Denk hierbij aan kussen, plaids, kaarsen, een leuk bijzettafeltje, persoonlijke spulletjes, enz. Stem alles wel goed op elkaar af, anders wordt het een grote ratjetoe. Heb je kleine kinderen? Zorg er dan voor dat je genoeg praktische opbergruimtes creëert om los speelgoed in op te bergen.

2) Kleuren

Een woonkamer wordt al een stuk meer sfeervoller wanneer je gebruik maakt van warme kleuren. Veel grijs, zwart en wit in je huis? Durf het dan aan om bijvoorbeeld één muurtje in een warme gele of oranje kleur te verven. Of ga voor een mooie printbehang. Datzelfde geldt voor het gebruik van vloerkleden, schilderijen aan de muur en gordijnen. Blijf weg van de koele kleuren, maar kies meer voor aardtinten.

3) Verlichting

Essentieel voor de juiste sfeer in je huis; verlichting. Eerder schreven we al eens over het maken van een verlichtingsplan. Iets dat echt geen overbodige luxe is. Op die manier weet je namelijk waar je bijvoorbeeld een led inbouwspot moet plaatsen of uberhaupt het type verlichting LED moet inzetten voor de beste ambiance. Nice to know: LED staat voor ‘Light Emitting Diode’, wat wil zeggen dat het lichtgevende diodes zijn (deze zorgen ervoor dat de stroom maar in één richting doorgelaten wordt). Door dit principe gebruiken ze een stuk minder energie dan een gloeilamp, spaarlamp of TL- lamp. Hartstikke duurzaam dus!

Lees ook:  5 x de leukste kerst decoratie tips voor in en om je huis

4) Planten

Dé manier om je inrichting ‘levend’ te maken. Planten zorgen niet alleen voor wat extra zuurstof en dus gezonde(re) lucht binnenshuis, ook zijn ze een perfecte aanvulling op de vaak statische meubels. Durf voor groots te gaan en creëer een oase van planten. Wil je het meer klein houden, dat kan je doen door een verzameling van allemaal kleine bloempotjes bij elkaar te zetten en deze te vullen met bijvoorbeel mini-cactussen.

5) Geur

Een aangename geur doet veel voor de sfeer in je huis. Zet geurstokjes neer, steek ’s avonds een lekkere geurkaars aan en zet regelmatig een raam open voor voldoende frisse lucht. Was ook regelmatig de kussenhoezen en vergeet nooit de afzuigkap boven het fornuis aan te zetten. Daardoor voorkom je vervelende luchtjes in huis. En in het weekend zorgen vers afgebakken croissantjes en een homemade appeltaart natuurlijk voor een heerlijke geur in je woonkamer….

Foto via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “5 x zo creëer je sfeer in je huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *