5 x zo blijf je fit tijdens de zomer

by Redactie

Fit aan de zomer beginnen is één, fit BLIJVEN tijdens de zomer is twee. Helemaal als je lekker op vakantie gaat en de zon veel schijnt, dan is de verleiding groot alles een tandje lager te doen en vooral te genieten van de wijntjes en het lekkere eten die de revue passeren. En dat mag, zeker, je hebt immers het hele jaar door hard gewerkt. Time to relax! Maar met wat eenvoudige tips & tricks kan je toch heel goed tijdens je vakantie je conditie en summer body op peil houden:

1) Hardlopen en/of wandelen

Probeer dagelijks of om de dag een rondje te gaan hardlopen. Liefst vroeg in de ochtend, als het nog niet zo warm is. Of maak na het eten ’s avonds altijd even een wandeling. In Engeland noemen ze dit ook wel ‘constitutional walk’. Oftewel; het is goed voor je gestel en je gezondheid. Sowieso is het heerlijk om wandelend de omgeving waar je vakantie aan het vieren bent te verkennen. Vergeet dus vooral niet goede loopschoenen in te pakken!

2) Vocht

Super belangrijk om gezond te blijven en je lichaam in shape te houden: voldoende water drinken. Vooral met warm weer is het ontzettend belangrijk om je vochtpeil op niveau te houden. Afvalstoffen kunnen zo sneller worden afgevoerd en je blijft goed fris en helder de hele dag. Slim is om altijd een flesje water bij je te dragen, dan vergeet je ook vooral niet te drinken gedurende de dag. Laat bijvoorbeeld je eigen persoonlijke bidon bedrukken, dan raak je hem ook niet kwijt.

Lees ook:  De 'must-haves' voor de watersport: dit zijn ze op een rijtje!

3) Zwemmen

Heerlijk… even afkoelen in het zwembad. Combineer het aangename gelijk met het praktische en trek dagelijks een aantal baantjes. Elke dag ongeveer 15 baantjes en je lijf blijft in perfecte conditie. Ook goed om blessures tegen te gaan!

4) Zoek de uitdaging

Durf jezelf uit te dagen tijdens de vakantie: speel een potje beachvolleybal, huur een surfboard, maak een hike, mountainbike door de heuvels of speel een potje tennis. Heel vaak is een activiteit tijdens je vakantie niet gelijk een ‘moetje’, maar juist super-leuk en verrijkend!

5) Extra’s

Beweging is niet het enige wat belangrijk is, je voeding speelt ook een grote rol. Tijdens je vakantie toch altijd net wat moeilijker. Want die Spaanse tapas, Italiaanse pasta’s en Franse kaasjes smaken o zo lekker… Prima om hiervan te genieten, maar probeer alles met mate te doen. Waar nodig kan je dagelijks wat extra supplementen nemen, om echt aan je vitamines te komen. Deze kan je bijvoorbeeld kopen bij de bodystore.

Foto header via iStock, credits: oneinchpunch

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy