5 x veel voorkomende fouten in je interieur - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x veel voorkomende fouten in je interieur

Van je woning een knap geheel maken, daar heeft niet iedereen evenveel talent voor. Er zijn heel wat valkuilen waardoor je ‘interieur-missers’ kan maken. Wil je ze voorkomen? Lees dan onderstaande tips goed door:

1) Verzamelen

Een eigenschap die veel mensen hebben; het verzamelen van spullen. Té veel spullen. Souvenirs van reizen die gemaakt zijn, herinneringen van vroeger, cadeau(prullaria) die je gekregen hebt. Weggooien is iets wat moeilijk is. Toch is het een must om om de zoveel tijd dingen echt weg te doen. Het voorkomt heel veel rotzooi en chaos in je woning.

2) Samenwonen

Wanneer mensen gaan samenwonen, worden automatisch twee verschillende interieurs met elkaar gemixt. Soms kan dat zeker goed gaan, maar vaak genoeg kan dat leiden tot een ratjetoe aan meubels en accessoires. Bekijk goed samen welke meubelstukken goed bij elkaar staan en welke beter verkocht of opgeslagen kunnen worden.

3) Raambekleding

Raambekleding is iets wat veel mensen pas als laatste kopen wanneer ze ergens gaan wonen. Daardoor worden keuzes ook vaak te snel gemaakt. Niet alle mogelijkheden worden bekeken. Terwijl de bekleding van je ramen juist een grote sfeermaker is. Handig is om Veneta.com in te schakelen in zo’n geval. Zij komen bij je thuis en nemen allerhande stofstalen en kleurstalen mee zodat je super goed kan zien wat wel en niet mooi past in jouw woning. Misschien zijn vouwgordijnen bijvoorbeeld wel mooier in de woonkamer dan in de slaapkamer.

4) Denken in duo’s

Dit punt is een typisch Nederlands iets. Wandel maar eens door een woonwijk in een Nederlandse stad en je zult zien dat voor veel van de ramen twee vazen, twee kaarsen of twee andersoortige objecten netjes naast elkaar staan opgesteld. Maar waarom? Symmetrie is niet per se altijd mooi. Durf juist te spelen met verschillende formaten en aantallen. Maar bovenal: probeer ook de kunst van het weglaten in de vingers te krijgen. Less is more!

Lees ook:  Zo transformeer je een simpele tv-hoek tot de gezelligste plek van het huis

5) Dertien in een dozijn kunst

Bij het woordje kunst denken mensen al snel dat dat duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Neem bijvoorbeeld een abonnement op een kunstuitleen (dan heb je elke maand iets anders aan de muur hangen) of bezoek eens een van de vele (online) concept stores die Nederland rijk is. Daar kan je vaak kunst van beginnende artiesten kopen. Alles om te voorkomen dat je dat ene IKEA kunstwerk aan de muur hangt wat iedereen al in huis heeft.

Foto header via iStock, credits: Naphat_Jorjee

0 comments on “5 x veel voorkomende fouten in je interieur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *