3 x tips om blessures te voorkomen - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

3 x tips om blessures te voorkomen

Zodra de zonnestralen in het voorjaar beginnen te stralen dan trekken wij Nederlanders massaal weer de hardloopschoenen aan. Vaak behoorlijk onvoorbereid en zonder goede basisconditie gaan we aan de ‘wandel’. Iets wat niet heel slim is, want juist op die momenten ligt het leed dat blessureleed heet om de hoek. Hoe voorkom je nu die blessures? Wij geven tips:

1) Slim trainen

De beste manier om blessures te voorkomen, is om al vanaf het begin slim te trainen. Dat wil vooral zeggen dat je niet te hard van stapel moet gaan. Bouw je training rustig en gevarieerd op. En loop bij voorkeur met behulp van een hardloopschema waarin hardlopen en wandelen op een juiste manier worden afgewisseld. Vergroot de trainingsafstand ook niet te snel, dus niet elke week, maar bijvoorbeeld om de 2 tot 4 weken. Zo laat je je lichaam goed aanpassen.

2) Ken je lichaam

Heb je eerder last gehad van blessures? Probeer die dan goed ‘in kaart te brengen’. Is je achillespees bijvoorbeeld een zwakke plek, houd daar dan rekening mee. Het is met name belangrijk niet overmoedig te zijn. Het dragen van compressiekousen kan een goede tip zijn. Dit soort kousen bieden voordelen voor veel verschillende blessures. Bijvoorbeeld scheenbeenklachten, spierkramp en klachten met betrekking tot de doorbloeding van je benen.

3) Juiste houding

Een goede looptechniek is essentieel om blessures te voorkomen. Wil je namelijk ontspannen lopen, dan heb je daar de juiste houding en aandacht voor nodig. Veel mensen denken dat het dragen van de verkeerde hardloopschoenen vaak ene oorzaak is, maar dat is juist niet het geval. Check of je niet te veel naar achteren helt, hoe bewegen je armen mee met je lichaam, is je hoofd los en luchtig? Allemaal zaken die meespelen voor een juiste houding en dus een gezond lijf.

Lees ook:  Dit zijn dé sporttrends van 2019

Foto header via iStock, credits: Pavel1964

Categories Sport & Outdoor

Imke Walenberg (1985) is an all-round content entrepreneur, creating, developing and performing online concepts in the field of art, travel & lifestyle. Always looking for interesting collaborations between creative people and brands. She is also editor-in-chief of Stijlmeisje.com, an experienced speaker in the field of online presence and proud mother of two little girls.

0 comments on “3 x tips om blessures te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *