3 x tips om blessures te voorkomen

by Imke Walenberg

Zodra de zonnestralen in het voorjaar beginnen te stralen dan trekken wij Nederlanders massaal weer de hardloopschoenen aan. Vaak behoorlijk onvoorbereid en zonder goede basisconditie gaan we aan de ‘wandel’. Iets wat niet heel slim is, want juist op die momenten ligt het leed dat blessureleed heet om de hoek. Hoe voorkom je nu die blessures? Wij geven tips:

1) Slim trainen

De beste manier om blessures te voorkomen, is om al vanaf het begin slim te trainen. Dat wil vooral zeggen dat je niet te hard van stapel moet gaan. Bouw je training rustig en gevarieerd op. En loop bij voorkeur met behulp van een hardloopschema waarin hardlopen en wandelen op een juiste manier worden afgewisseld. Vergroot de trainingsafstand ook niet te snel, dus niet elke week, maar bijvoorbeeld om de 2 tot 4 weken. Zo laat je je lichaam goed aanpassen.

2) Ken je lichaam

Heb je eerder last gehad van blessures? Probeer die dan goed ‘in kaart te brengen’. Is je achillespees bijvoorbeeld een zwakke plek, houd daar dan rekening mee. Het is met name belangrijk niet overmoedig te zijn. Het dragen van compressiekousen kan een goede tip zijn. Dit soort kousen bieden voordelen voor veel verschillende blessures. Bijvoorbeeld scheenbeenklachten, spierkramp en klachten met betrekking tot de doorbloeding van je benen.

3) Juiste houding

Een goede looptechniek is essentieel om blessures te voorkomen. Wil je namelijk ontspannen lopen, dan heb je daar de juiste houding en aandacht voor nodig. Veel mensen denken dat het dragen van de verkeerde hardloopschoenen vaak ene oorzaak is, maar dat is juist niet het geval. Check of je niet te veel naar achteren helt, hoe bewegen je armen mee met je lichaam, is je hoofd los en luchtig? Allemaal zaken die meespelen voor een juiste houding en dus een gezond lijf.

Lees ook:  Una bella (gezins) roadtrip door Toscane en Umbrië met de Peugeot 5008

Foto header via iStock, credits: Pavel1964

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy