Zo kun je je baard (natuurlijk) fris en gezond houden, tips & tricks

by Redactie

Het is maar goed dat we niet leven in de 16e eeuw, want dan waren veel mannen niet blij geweest. In die tijd besloot de Engelse koning Hendrik VIII namelijk de schatkist bij te vullen door belasting te gaan heffen op baarden. Gelukkig leven we in de 21ste eeuw en kan je vrij en blij rondlopen met een baard. Genoeg hippe baarden dan ook te bekennen op straat. Een baard laten groeien is daarbij (een eenvoudige) stap nummer één, deze ook goed onderhouden daar komt wat meer bij kijken. Helemaal als je het op een natuurlijke, duurzame manier wilt doen. Dat merkte Simon Duffy ook op toen hij er in 2005 achter kwam dat er eigenlijk geen huidverzorging bestond die speciaal voor mannen is ontwikkeld die waarde hechten aan natuurlijke ingrediënten.

Diervriendelijk

Zodoende bedacht hij het merk Bulldog Skincare*. Kenmerkend voor de producten van Bulldog is dat ze altijd diervriendelijk worden ontwikkeld en vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen. Klinkt goed en vooral veelbelovend! Het testen waard vonden wij, want ijdel als we zijn (ook al geven we dat niet altijd toe), willen we er wel goed bebaard bijlopen. En omdat baardhaar nu eenmaal dikker en stugger is dan het haar op je hoofd (en er nog wel eens etensresten in kunnen verdwijnen), is een fris hoofd wel zo lekker.

Zo kun je je baard (natuurlijk) fris en gezond houden, tips & tricks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Zo kun je je baard (natuurlijk) fris en gezond houden, tips & tricks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Groominghandleiding

We testen de nieuwe productlijn van baardgroomingproducten. Dat wil zeggen een shampoo & conditioner, een olie en een balm. Eerste wat opvalt aan de producten van Bulldog is dat ze er opvallend fris uitzien, natuurlijk en clean. Misstaat zeker niet in onze badkamerkast. Handig is dat er een korte groominghandleiding bij wordt gegeven. Volg je de volgende drie stappen dan krijg je een baard in optimale conditie:

Lees ook:  Odlo I-Thermic: nooit meer kou op de piste

1) Was en gebruik een conditioner

Met behulp van de shampoo-en-conditioner-in-één kun je je baard schoon en netjes houden. In die van Bulldog zit onder ander aloë vera, camelinaolie en groene thee. Ruikt goed en na het wassen voelt je baard ook daadwerkelijk heerlijk zacht en verzorgd aan.

2) Hydrateer en verzacht

Met behulp van de olie hydrateer en verzacht je vervolgens de baard. Fijne hieraan is dat ook de huid onder de baard wordt gehydrateerd. Niets vervelender namelijk dan een jeukende huid ónder je baard.

3) Style en maak af

Voor de laatste stap heb je een baardkammetje nodig, waarmee je de balm in je baard kamt. Je kan op die manier niet alleen je baard stylen, maar ook zorgen dat het een niet-vette glans krijgt.

Zo kun je je baard (natuurlijk) fris en gezond houden, tips & tricks - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Frisse baard

Het is natuurlijk nogal een ritueel dat je moet afwerken, maar als je deze structuur eenmaal in hebt gebouwd, dan merk je al vrij snel dat je baard echt frisser aanvoelt. Per persoon verschilt het ook hoe vaak je je baard moet wassen in de week. Zelf houden we 2 tot 3 keer per week aan, wat prima kan met de producten van Bulldog, omdat ze op natuurlijk basis zijn gemaakt. Met name met de zomer in aantocht is het heerlijk om je baard lekker luchtig en verzorgd in bedwang te kunnen houden. De helpende hand van Bulldog is dan meer dan welkom!

* De producten van Bulldog zijn te koop via Etos en AH.nl

 

Foto header via iStock, credits: andreonegin

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy