Vakantiegeld? Gebruik het om te beleggen!

by Redactie

Voor de meeste mensen is feest deze week want het vakantiegeld komt binnen. Een heel prettige verrassing dus en een welkom extraatje. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of een ticket naar de zon. Maar weet je dat het ook een goed idee is om met deze extra inkomsten bijvoorbeeld te gaan beleggen? We laten zien dat beleggen naast spannend vooral leuk en winstgevend kan zijn.

Wat doen anderen eigenlijk  met een hun vakantiegeld?

Volgens een eerdere enquête van het Nibud besteedt bijna de helft van alle Nederlanders het geld echt  aan vakantie. Het overgrote deel zet het vakantiegeld op zijn of haar bankrekening. Slechts een kleine groep van 16 procent laat het opgaan in zijn of haar rekening courant. Voor deze laatste groep is dat voor sommige zelf pure noodzaak. Want een derde gaf aan dat ze het vakantiegeld nodig hadden om rond te kunnen komen. Maar wat als je het geld wel echt als extraatje hebt? Wat zouden we er dan mee kunnen doen?

Steek het geld eens in wat anders…

De rentes op spaarrekening worden als maar lager en lager. Zo laag zelfs dat het echt loont om iets lucratievers met je vakantiegeld moet doen. Als je het geld echt opzij wilt zetten zet het dan voor een aantal jaar vast op een depositorekening. Maar verder adviseren wij je vooral schulden af te lossen, zoals bijvoorbeeld je Hypotheek. Je kan het geld investeren in een grote aankoop. Zoals een bepaalde reparatie,de aankoop van die grote boot of een elektrische fiets. Maar we hebben nog een idee voor je. Gebruik een gedeelte van het geld om eens mee te gaan beleggen!

Lees ook:  Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Beleggen? Maar dat is toch een ingewikkeld en heel risicovol?

Niet dus als je het vakantiegeld echt hebt als extra inkomsten. En het ervaart als een bonus bovenop de gebruikelijke inkomsten. Doe het dus niet als je het geld echt nodig hebt om rond te komen. Speculeren met geld is alleen verstandig als het je niet belemmerd in je inkomsten wanneer het toch mocht verdampen.

En is het ingewikkeld? Dat valt eigenlijk ook best mee. Veel mensen overzien een beleggingsplan vaak niet zo goed, of anders gezegd ze weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Daarnaast denken beginnende beleggers dat je met beleggen gelijk lang vast zit aan een bepaald traject, Echter beleggen kan namelijk al per maand of kwartaal. Ook voor het instapbedrag hoeft u het niet te laten. Veelal kunt u al voor 25 euro beginnen met beleggen. Dus ook hier is de drempel heel laag  Een goede website om je eerste stappen te zetten is op leerzelfbeleggen.com. Deze website is de ideale opstap voor de beginnende beleggen, omdat ze het via heldere stappen en je opweg helpen de eerste stappen in het beleggers wereldje te zetten.

We wensen je veel succes en hopen maar dat je het vakantiegeld nog verder kan uitbreiden naar een nog groter extraatje voor dit jaar!

 

Foto Header via iStock, credits: LemonTreeImages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy