Tips & Tricks: zo maak je de mooiste vakantiefoto’s met je telefoon

by Roos Pieters

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk vakantiefoto’s maken van de omgeving, van je reisgezelschap of gewoon van jezelf om deze ervaring vast te leggen. Je kan dit doen met een fotocamera, maar tegenwoordig is de fotokwaliteit van smartphones zo goed dat je eigenlijk geen speciale camera meer nodig hebt. Daarnaast scheelt dit ook weer ruimte in je koffer zonder die grote camera. Maar hoe haal je nou het beste uit je smartphone als het gaat om fotograferen? Wij helpen je met een aantal simpele tips.

Hou ‘m goed vast

Hou je smartphone zo stevig mogelijk én met twee handen vast tijdens het fotograferen. De kans is namelijk groot dat het toestel beweegt als je het niet stevig genoeg vasthoudt. De foto’s kunnen hierdoor niet helemaal scherp zijn. Probeer daarnaast ook niet te hard op het scherm te tikken als je de foto wil maken zodat je het toestel niet van je af duwt.

Nog een extra tip: met veel smartphones kun je ook een foto maken door op de volumeknop aan de zijkant van het toestel te drukken. Zo hoef je dus helemaal niet meer het scherm aan te raken.

Niet inzoomen

Omdat je mobiele telefoon geen speciale inzoomlens heeft, kun je alleen inzoomen door het beeld te vergroten. Dit zorgt echter vaak voor een vaag beeld van de foto, dus dit kan je beter niet doen. Kies ervoor om het onderwerp van je foto van dichtbij te fotograferen voor de beste kwaliteit. De foto kan je natuurlijk later weer bijsnijden voor het perfecte plaatje.

Lees ook:  Sponsored Video - (Reis) bucket list voor 2016

Leg de zon extra goed vast

Op je vakantiebestemming is er (hopelijk) genoeg zon te zien. Zonnestralen kunnen veel betekenen voor een mooie foto. Beweeg je smartphone snel om zo een hoek te vinden waarin je de meeste zonnestralen vangt voor een mooie lens flare.

Vaak hoor je dat je beter niet tegen de zon in kunt fotograferen, maar soms zorgt dit juist voor creatieve en verassende beelden die zeker goed passen in een vakantie fotoalbum óf op je Instagram-pagina!

 

Foto header via iStock, credits: oatawa

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy