Tips & tricks om je tuin zelf ‘summerproof’ te maken - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tips & tricks om je tuin zelf ‘summerproof’ te maken

Het prachtige weer staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om de bloemetjes buiten te zetten en ervoor te zorgen dat jouw tuin summerproof is. Ben je even inspiratieloos en weet je niet waar je moet beginnen? Hopelijk kunnen deze tips jou helpen om ervoor te zorgen dat jouw tuin er deze zomer weer strak bij ligt. Even hard werken, waarna je vervolgens weer kunt genieten van gezellige barbecues en drankjes tot in de late uurtjes in je eigen summerproof tuin.

Plan van aanpak

Voordat je begint met het opknappen van de tuin is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Een goed begin is het halve werk. Als je begint met je tuin zonder dat je weet wat je eigenlijk graag wil zal het niet alleen lang duren, ook krijg je achteraf spijt omdat je niet alles hebt kunnen doen wat je graag had willen doen. Maak een lijstje met dingen die je graag wil doen in je tuin. Ook kun je eventueel een leuk thema bedenken om ervoor te zorgen dat jouw tuin net even anders is dan de tuin van je buren.

Weg met dat onkruid

Nadat je een plan van aanpak hebt gemaakt is het handig om de tuin op te ruimen en schoon te maken. Het onkruid in je tuin heeft in de tussentijd weer goed kunnen groeien. Begin met onkruid wieden om meer overzicht te krijgen.

Let op je voeten

Wanneer je aan het werken bent in de tuin is het belangrijk om het juiste schoeisel te dragen. Je voeten krijgen veel te verduren, want werken in de tuin is niet zomaar even gedaan. Stevigheid is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je voeten goed beschermd zijn. Bowork heeft stevige schoenen, waardoor jij klaar bent om te gaan werken in de tuin. Mocht je toch per ongeluk iets op je voeten laten vallen weet je zeker dat je geen pijn zult hebben.

Lees ook:  Van wandlamp tot spot: zo creëer je een nauwgezet lichtplan voor je interieur

Gespot: leuke trend!

Je planten in een plantenbak neerzetten is vanzelfsprekend. De nieuwste trend is om een keer een ander voorwerp te gebruiken waar je je plantje in kwijt kunt. Gebruik een vergiet als hippe plantenbak. Niet alleen super trendy, ook origineel.

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

1 comment on “Tips & tricks om je tuin zelf ‘summerproof’ te maken

  1. Bedankt voor je fijne artikel en je handige tips, hier kan ik wat mee, het wordt weer lekker weer dus tijd om in de tuin aan de slag te gaan! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *