Poets je huis eens met goede bacteriën

by Sheima Josodimedjo

Veel reclames doen ons geloven dat we in oorlog zijn met bacteriën. We moeten schoonmaken met antibacteriële stoffen die de bacteriën doden en ons huis weer vetvrij en vlekvrij maken. Helaas doen niet alle schoonmaakmiddelen ook daadwerkelijk waar ze voor zijn: schadelijke chemicaliën verdoezelen juist alleen het vet en vuil. Ze zijn dus niet daadwerkelijk uit ons huis verwijderd. Een deel blijft gewoon in huis liggen en de rest gaat (met de chemicaliën) door de afvoer.

Goede bacteriën
De meeste schoonmaakmiddelen doden ook nog eens de goede bacteriën in ons huis. Goede bacteriën? Je leest het goed. Net zoals in ons lichaam hebben we goede bacteriën nodig om de slechte te doen verwijderen. Daarnaast bevatten veel reinigingsmiddelen parfums die ons huis van een frisse geur voorzien. Maar wat er eigenlijk gebeurt is dat vieze geurtjes gecamoufleerd worden door – helaas – agressieve chemicaliën. Je zou het misschien niet snel denken, maar ons lichaam heeft het goed door. Die prikkelende neus als je wat glasreiniger op spuit of gevoelige handen als je het doekje door de allesreiniger haalt geven aan dat agressieve schoonmaakmiddelen niet gewaardeerd worden in je huis.

Oké, wat is dan wel goed voor ons huis, onze gezondheid en het milieu?

Omdat we allemaal een schoon huis willen is het goed om te weten dat er nu meer milieuvriendelijke oplossingen zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de schoonmaakmiddelen van Pure Effect. Het Zweedse merk werkt met alleen met natuurlijke en effectieve stoffen die de goede bacteriën in huis helpen de slechte te verdringen. Dus geen chemicaliën en geen parfums.

Lees ook:  Review Renault Austral: een ‘Nouvelle Vague’ SUV met atletische elementen

Pure Effect - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Biologische afbraak
De goede bacteriën bestrijden op een natuurlijke wijze de slechte bacteriën. Zo ook dus nare geurtjes en vuil dat op moeilijk bereikbare plekken ligt. De schoonmaakmiddelen zelf zijn ook biologisch afbreekbaar. Er blijft op die manier dus niets anders dan een schoon oppervlak over in huis. En over de verpakking hoeven we niet veel woorden vuil te maken. Wat een mooi minimalistisch design!

Pure Effect is in Nederland verkrijgbaar via www.twentytwonotes.nl

Beelden via Facebook-pagina Pure Effect.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy