Pannenkoek avonturen op de Avond van de Pannenkoek - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Pannenkoek avonturen op de Avond van de Pannenkoek

Er zijn maar weinig gerechten waar je jong en oud mee blij kan maken. De pannenkoek is er één van. Het mooie aan pannenkoeken is dat het voedzaam is en vrij eenvoudig te maken. Hoewel, een écht goede pannenkoek (inclusief ‘backflip in de pan’) is ook weer een kunst an sich. Hoe dan ook, Willem Dieleman heeft nu ook nog bewezen dat een pannenkoek eigenlijk meer is dan een lekker gerecht.

Mensen gelukkig maken

Op wereldreis ontdekte hij namelijk dat je misschien dan wel geen levens kan redden met pannenkoeken, maar je kunt er mensen wel heel gelukkig mee maken. Zodoende ontstond bij hem het idee om in Dubai pannenkoeken te bakken voor arme bouwvakkers. Een idee dat aansloeg, want na Dubai volgde nog baksessies in onder meer Pakistan, India en Australië.

Avond van de Pannenkoek

Over zijn ervaringen heeft Willem nu een boek geschreven, met de passende naam Pancake Adventures, hoe ik pannenkoeken aan de wereld gaf en wat ik er voor terug kreeg. Op 6 juni, tijdens de Avond van de Pannenkoek, wordt in restaurant Baut dit boek gevierd. En dat niet alleen, er vindt ook een pannenkoekendiner plaats en een heus pannenkoekflipkampioenschap. Aanschuiven maar!

Pannenkoek avonturen op de Avond van de Pannenkoek - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog
Foto via Facebook pagina Pancake Adventures

Foto header via iStock, credits: Natalia Van Doninck

Lees ook:  Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

0 comments on “Pannenkoek avonturen op de Avond van de Pannenkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *