Ice ice baby – top 5 beste ijssalons

We hebben de afgelopen weken al mogen genieten van fijne zonnestralen en aangename temperaturen. Als we de weersvoorspellingen moeten geloven komen er aankomende weken nog veel meer zomerse dagen aan. Bij warm weer hoort natuurlijk ook een lekkere ijsco. Even een waterijsje om af te koelen is natuurlijk altijd een goed idee, maar Italiaans schepijs daarentegen een nog véél beter idee. Dit zijn volgens ons de vijf beste ijssalons van ons (af en toe warme) kikkerlandje, waar je zeker een keer langs moet gaan.

Bernardo’s ijssalon – Ede

Met stipt op nummer 1. Bij deze ijssalon kun je genieten van maar liefst 80(!) verschillende smaken. Een keertje iets anders proberen dan de klassieke smaken? Dan ben je bij Bernardo’s dus aan het juiste adres. Kies eens voor de smaken ‘carrot-cake’ of ‘Bossche bollen’. Met mooi weer kun je ook plaatsnemen op het grote terras en een overheerlijke ijscoupe bestellen. Wel een ijsje willen nemen maar toch ‘summerproof’ blijven? Suikervrij ijs is bij deze ijssalon ook een optie. Bij ons loopt het water al in de mond bij het zien van alle smaken!

Molenstraat 118

Roberto Gelato – Utrecht

Deze ijssalon is erg populair onder de Utrechters. Het leuke interieur van de ijssalon geeft je eventjes het gevoel alsof je echt in Italië bent. Je kunt de Italiaanse sfeer hier dus letterlijk proeven ;). De rijen kunnen af en toe eventjes duren, maar het is het wachten absoluut waard.

Poortstraat 93

De IJssalon – Rotterdam

De eigenaar van deze ijssalon heeft het vak geleerd in, waar kan het ook anders, Italië. Hierdoor kun je er al vanuit gaan dat dit ambachtelijke ijs dan ook heerlijk van smaak is. De IJssalon heeft meerdere vestigingen, waardoor de rijen minder lang zijn en je sneller je ijsje hebt. Ideaal voor de hete zomerdagen.

Lees ook:  8 x nieuwe food adresjes in Rotterdam

De Hoop – Blaricum

Deze ijssalon heeft al meerdere keren prijzen gewonnen en in de top-5 van Nederland gestaan. De Hoop is al meer dan honderd jaar een begrip in Blaricum. Tevens de goedkoopste in het rijtje. Voor een bolletje betaal je 0.90 cent. Neem een lekkere kop koffie bij je ijsje en kies uit een van de dertig smaken uit de vitrine.

Huizerweg 10

Pane – Bergen

Een dagje strand in Bergen is natuurlijk niet compleet zonder een ijsje. Op de weg naar zee vind je deze ijssalon. De beste manier om verkoeling te zoeken, tijdens een dag zonnen en zwemmen.

Oude Prinsweg 5

Foto header via iStock, credits: Cebas

1 comment on “Ice ice baby – top 5 beste ijssalons

  1. Yesss Bernardo’s is echt de allerbeste ijssalon van Nederland!!! En ik mag hier op een steenworp afstand van wonen dus we genieten telkens weer van heerlijke nieuwe en verrassende smaken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *