Getest: de LyricTM C1 beveiligingscamera van Honeywell

by Imke Walenberg

Sinds april wonen we in een nieuw huis. We zijn van Amsterdam-Oost naar Amsterdam-Oost verhuisd (precies één straat verder), dus dat is geen wereld van verschil. Wel is het huis een stukje groter. Waar we eerst in een appartement woorden, wonen we nu in een bovenwoning mét trappen. Dat laatste was wel even wennen, want het gelijkvloerse van het appartement zorgde er namelijk ook voor dat het makkelijk was de kinderen in de gaten te houden.

Lyric TM C1

Als ouder gebruiken we (mijn man en ik) bijna nooit een babyfoon, natuurlijk wel als we ’s avonds bij de buren op bezoek gaan, maar niet als we gewoon in huis zijn. Totdat het moment daar kwam dat onze oudste dochter van twee wist hoe ze uit haar ledikant kon klimmen en inmiddels ook een eigen peuterbed heeft. Waar ze sowieso zelf uit kan stappen. Haar wereld is even een stuk groter zo. Met naar bed brengen ’s avonds nog wel eens een uitdaging. Om die reden én omdat een nieuw huis toch ook nieuwe geluiden geeft, wilden we graag de LyricTM C1 Wi-Fi Beveiligingscamera van Honeywell uitproberen.

Getest: de LyricTM C1 beveiligingscamera van Honeywell - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Slimmer huis

Deze beveiligingscamera is één van de nieuwe producten die helpen huizen slimmer te maken. Met behulp van de Lyric-app op je smartphone of tablet kan je de, overigens erg compacte, C1 in slechts een paar stappen installeren. Doordat de camera een verstelbare, magnetische voet heeft kan je hem op een vlak oppervlak geplaatst worden. Gelukkig kan je hem ook aan de muur bevestigen, want wij willen de camera op de overloop hebben. Zodat we kunnen zien wanneer onze oudste over de hal gaat spoken. De camera maakt 720p HD-video’s bij normale lichtomstandigheden (wat echt een heel helder beeld geeft) en heeft nachtzicht voor donkerder omgevingen. Doordat ie verder een brede kijkhoek heeft van 135 graden, geeft de C1 een vrij compleet beeld, zonder hem te hoeven draaien of kantelen.

Lees ook:  Projectorlamp

Getest: de LyricTM C1 beveiligingscamera van Honeywell - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Tweewegcommunicatie

Wanneer de C1 ongebruikelijke bewegingen detecteert of geluid hoort, krijg je direct een notificatie op je telefoon via de Lyric-app. Handige bijkomstigheid van de camera is dat dankzij de geluidsdetectie met ingebouwde microfoon het alarm van rook- en koolmonoxidemelders herkent en stuurt op basis daarvan ook een notificatie. De ingebouwde luidspreker maakt tweewegcommunicatie mogelijk, oftewel: ik kan mijn dochter gewoon toespreken als ze iets ondeugends aan het doen is. Naast dat de camera erg handig is, geeft het ook een veilig gevoel moet ik zeggen. Ik ben niet het type dat snel bang is alleen thuis of in het donker, maar omdat deze camera er nu hangt geeft dat wel een gevoel van vertrouwen. En dat is fijn.

Enne.. over een half jaar kan mijn jongste dochter waarschijnijk ook uit haar bed klimmen, dan komt het dubbel zo goed uit dat de camera er hangt

Nice to know: de app maakt gebruik van zogenaamde geofencing technologie om je locatie te traceren en de Thuis en Afwezig modes te activeren. Hierdoor gaat de camera automatisch aan wanneer je het huis verlaat, en weer uit wanneer je thuis komt. Dit betekent dat het altijd is afgestemd met jouw locatie.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy