Fietsen op een ‘echte’ Rembrandt of Vermeer

by Imke Walenberg

Niets Nederlandser dan fietsen, ook ik doe het dagelijks. Alleen of met 1/2 kids voor en achter op de fiets. En weer of geen weer, dat maakt voor mij niet uit. Ik stap liever op de fiets in de stromende regen, dan dat ik me in een volle Amsterdamse tram of bus moet werken. Niets Nederlanders ook dan de werken van Rembrandt en Vermeer. Ook bijna dagelijks mag ik mijzelf gelukkig prijzen dat ik langs (of door) het prachtige Rijksmuseum mag fietsen waar mening Nederlands trots aan de muren hangt.

Grootmeesterfietsen

Hoe mooi is dan ook de samenwerking tussen Gazelle en het Rijksmuseum; zij brengen namelijk twee ‘grootmeesterfietsen’ op de markt. De zogenaamde Miss Grace Art Editions zijn geïnspireerd op Het Melkmeisje van Johannes Vermeer en Marten & Oopjen van Rembrandt van Rijn (dé twee publiekstrekkers van het Rijksmuseum van dit moment). Details van de kunstwerken zijn te zien op het frame en de spatborden.

Fietsen op een 'echte' Rembrandt of Vermeer - Gazelle X Rijksmuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog Fietsen op een 'echte' Rembrandt of Vermeer - Gazelle X Rijksmuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Limited edition

De gelanceerde fietsen zijn typische stadsfietsen. Zo zit er een voordrager op waarop je je boodschappen, schooltassen en sportspullen kan vervoeren. Ook hebben ze een dubbele pootstandaard die zorgt voor extra stabiliteit en zit er een praktisch stuurslot op. De collectie is een limited edition en omvat 200 fietsen. Snel bij zijn dus! Good to know: de fietsen zijn uitsluitend te bestellen op gazelle.nl. Adviesprijs is 729 euro.

Fietsen op een 'echte' Rembrandt of Vermeer - Gazelle X Rijksmuseum - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Lees ook:  Stadsfiets pur sang

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy