Een auto leasen, tips & tricks!

by Isabeau Kamphuis

Overweeg je om de dagen in het openbaar vervoer achter je te laten? Of is je huidige vierwieler simpelweg toe aan vervanging? Dan zit je waarschijnlijk na te denken over een nieuwe auto. Je kan deze natuurlijk kopen, splinternieuw bij de dealer of een duurzaam tweedehandsje, maar heb je ook al eens aan een auto leasen gedacht? Dit zijn onze tips en tricks om via deze betaalbare manier een auto voor de deur te hebben.

Niet in één keer de bank leegtrekken

Voor veel mensen is leasen een stuk goedkoper dan kopen. Leasen maakt het in ieder geval een stuk makkelijker voor veel mensen om een auto te rijden aangezien het neerleggen van een flink bedrag in één keer voor een nieuwe auto niet voor iedereen haalbaar is. Maar dat is dan ook precies de aantrekkingskracht van het leasen; een auto tot je beschikking hebben zonder je spaarrekening in één keer leeg te moeten trekken.

Vast maandbedrag

Niet alleen blijft je spaarrekening onaangeraakt: er is nauwelijks tot geen sprake van onvoorziene kosten. Private leasen doe je voor een vast maandbedrag en alhoewel je zelf de brandstof en eventuele boetes zal moeten betalen is dit bedrag verder all-inclusive. Dat wil zeggen: reparatie en onderhoud, verzekering, belasting en vaak zelfs hulp bij pech. Ook dit maakt het autorijden beschikbaar voor een grote groep; overzichtelijke kosten waardoor je gemakkelijk binnen je maandelijkse budget kunt blijven. Nieuwsgierig naar wat dit maandelijkse bedrag ongeveer is? Check dan even de goedkoopste private lease.

Een contract is een contract

… en daar kom je dus niet zomaar onderuit. Wees je hier dus goed van bewust voor je de deur uitrent en een auto gaat leasen. Ja, het is een heerlijke manier om auto te rijden met vrij weinig zorgen en een duidelijk kosten plaatje. Maar, zorg ervoor dat je financieel stabiel genoeg bent om tot aan de allerlaatste maand aan de betalingen te kunnen voldoen. Een goede tip om te voorkomen dat het allemaal te veel wordt is door goed na te denken over de lengte van je contract. Soms kun je een auto leasen voor een jaar maar ze zijn er ook voor periodes van wel vijf jaar lang. Vaak heeft de periode ook invloed op de kosten en dit kan dus een handig trucje zijn om het realistisch en haalbaar te houden. Private lease vergelijken kan daarmee een echte lifesaver zijn.

Lees ook:  Rijtest Infiniti Q30 AntiChic

Foto header via iStock, credits: Solovyova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy