5 x de meest gezonde noten op een rij - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

5 x de meest gezonde noten op een rij

Meer en meer is het heel normaal om vegan of vegetarisch te eten. Een goede zaak, want niet alleen is het beter voor het milieu ook is het (vaak) een stuk gezonder. Kies je bewust voor een plantaardig eetpatroon, dan kies je voor een duurzaam alternatief en daarmee ook voor een schonere, leefbare planeet. Het eten van noten draagt onder andere bij aan deze gezonde(re) levensstijl. Ben je geen vegan/vegetarier? Ook al met een handje nootjes per dag doe je je lijf veel plezier. Ze leveren namelijk heel veel goed voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. Maar de ene noot is de andere niet. Wat zijn nu de 5 meest gezonde noten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1) Amandelen

Deze noten komen uit de Amandelboom en zijn goed voor je cholesterol. Ze zitten bomvol vitamines en mineralen en doen ook wonderen voor je hersenen en spijsvertering.

2) Walnoten

De vorm van deze noot, lijkt een beetje op onze hersenen. En dat is niet voor niets! Door de hoge concentratie magnesium staan ze bekend als hersenvoedsel. Ook bevatten ze veel antioxidanten. De meest heerlijke exemplaren koop je bijvoorbeeld bij Bas Boer Noten.

3) Cashewnoten

Hoewel je het wellicht niet zou verwachten, bevatten cashewnoten minder vet dan andere nootsoorten. Ze zitten vol vitamines en mineralen en zijn perfect te verwerken in allerlei lekkere (rijst)gerechten.

4) Macadamianoten

Als je diabetes hebt, behoort deze bootsoort eigenlijk tot je dagelijkse menu. De reden hiervoor is dat ze een hoge hoeveelheid meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten. Ook zijn ze goed voor het versterken van je botten.

Lees ook:  FutureGoods: oftewel sokken van oude visnetten en bitterballen van oesterzwammen

5) Pistachenoten

Het beste kan je pistachenoten rauw eten. Dit omdat ze daardoor onbewerkt zijn en om die reden de meeste vitaminen en mineralen bevatten. Ze zijn grotendeels onverzadigd vet en daarom niet dikmakend.

Foto header via iStock, credits: ThitareeSarmkasat

0 comments on “5 x de meest gezonde noten op een rij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *