10 dingen die je zeker niet moet vergeten als je op vakantie gaat

by Redactie

Het is eindelijk zo ver, je kan je koffer gaan pakken voor die vakantie waar je zo lang naar hebt uitgekeken. Even een week helemaal niets doen en vooral niets moeten. Helemaal ontstressen… Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook zonder stress weg gaat, dat je niets bent vergeten op vakantie? Heb je de volgende 10 dingen ingepakt, dan weet je zeker dat je goed zit én geen stress hebt!

1) Documenten

Natuurlijk met stip op één, je documenten. Zorg dat je paspoort of ID bewijs en andere zaken zoals een (internationaal) rijbewijs, (vlieg)tickets en eventueel een visum goed, veilig en praktisch opgeborgen zijn.

2) Verbanddoosje

Je kan al voor een paar Euro een basic verbanddoosje kopen bij de drogist, zo weet je dat in ieder geval pleisters en gaaskompres altijd bij de hand hebt. Vul het daarnaast aan met een doosje paracetamol, pincet en Deet en je bent aardig compleet voor een (korte) vakantie.

3) Oordoppen

Je weet vantevoren nooit precies in wat voor hotel of huisje je terecht komt. Als het bijvoorbeeld erg gehorig is, ben je heel erg blij dat je oordoppen mee hebt genomen en toch heerlijk kan slapen.

4) Zonnebrand

Zonnebrand is in deze tijd natuurlijk iets wat je absoluut niet mag vergeten. Iedereen kent immers wel de gevaren van te veel zon. Koop thuis alvast een fles zonnebrand en aftersun, op de plek van je bestemming is de kans groot dat het een stuk duurder is (lees: toeristenprijzen).

5) Opladers

Een oplader voor je smartphone, je e-reader en misschien wel je tablet. Helemaal als je je telefoon als fototoestel gebruikt voor je vakantiefoto’s moet je je opladers vooral niet vergeten in te pakken. O ja, en stop die wereldstekker er dan ook gelijk even bij!

Lees ook:  Tips voor een healthy vakantie, waardoor jouw summerbody in shape blijft

6) Lenzen en/of bril

Ben je een bril- en/of lenzendrager, dan is het van belang dat je genoeg voorraad daglezen, weeklenzen of maandlenzen bij je hebt. Je wilt immers niet zonder komen te zitten. Ook genoeg lenzenvloeistof is een must.

7) Pen en papier

Lekker old skool, maar wel heel handig. Bijvoorbeeld om de tijd mee te doden als je moet wachten tijdens het reizen (spelletjes) of als je snel wat handige tips van een local wil noteren.

8) Contant geld

Het is heel slim om altijd ook genoeg contant geld mee te nemen op vakantie. Vertrouw niet alleen op je bank- of creditpas. Ook heel handig om gelijk een taxi mee te kunnen betalen bij aankomst.

9) Leesvoer

Vakantie is voor ontspanning, pak dus weer eens een goed boek in of neem die stapel tijdschriften mee die al een hele tijd op je liggen te wachten. Even geen netflix, maar lekker de benen omhoog bij het zwembad en lezen maar!

10) Genieten

Natuurlijk een vanzelfsprekende, maar toch: probeer te genieten van het moment. Kijk niet te veel op je telefoon, relax en enjoy…

Foto header via iStock, credits: seb_ra

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy