Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Review: door deze boeken wil je morgen meteen op reis gaan! - Daily Cappuccino - Lifestyle Blog

Review: door deze boeken wil je morgen meteen op reis gaan!

Een paar jaar geleden mocht ik een bijzonder inspirerende lezing bijwonen van Jimmy Nelson. Tot die dag had ik, moet ik eerlijk bekennen, nog niet eerder van deze man gehoord. Jimmy is een enorm bevlogen Britse fotograaf en fotojournalist die woonachtig is in Amsterdam. Al vanaf zijn 17e jaar oud reist Jimmy de wereld rond naar de meest afgelegen plekken ter wereld om daar kennis te maken met verschillende volkeren. Tijdens deze reizen maakt hij prachtige foto’s die ook wereldwijd gepubliceerd zijn in musea en galeries (shame on me, dat ik hem dus nog niet kende…). Zijn inmiddels iconische boek ‘Before They Pass Away” is een boek die je eigenlijk bovenaan je musthave lijst moet hebben staan. Zelden zulke prachtige, intense foto’s gezien.

Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Het was ook genoemde lezing van Jimmy Nelson dat mijn interesse (weer) werd aangewakkerd voor het lezen van mooie reisboeken. Want wat heeft de wereld veel verborgen schatten en natuurpracht. Zodoende las ik Lonely Planet’s Ultimate Travelist, een compilatie van de 500 mooiste bezienswaardigheden en attracties van de wereld. Heerlijk bladeren en wegdromen. Maar het was een ander boek waar ik helemaal blij van werd, en wel Atlas Obscura.

Atlas Obscura

Atlas Obscura is geschreven door de Amerikaan Joshua Foer en gaat over de 1000 (!) meest verrassende plekken in de wereld. Oftewel: tijd om buiten de gebaande paden te gaan en echt de wereld te ontdeken (net als Jimmy!). Denk hierbij aan mysterieuze plekken zowel dichtbij als ver weg. Van glimwormengrotten in Nieuw-Zeeland tot aan de baobabboom in Zuid-Afrika (die is zo groot dat er een boom-café in zit) of een begraafplaats voor kustschepen in Bangladesh. Met open mond lees je dit boek. Na de laatste bladzijde ben je in staat om gelijk een reis te boeken!

Een van bovenstaande boeken met korting bestellen? Dat kan met behulp van deze bol.com kortingscode.

Foto header via iStock, credits: last19

Categories 9 to 5 Travel

Na een snelle start als model, koos ik na mijn middelbare school toch voor het studentenleven. Mijn interesse voor mode was echter al flink aangewakkerd en niet meer te temperen.Tijdens mijn studie (Middeleeuwse Literatuur, mijn andere grote passie) bleef ik dan ook actief bezig met mode en lifestyle. Om studie en mode nog beter te combineren, bracht ik een deel van mijn studie door aan de universiteit van modestad Milaan. Voor een Amerikaans mode website publiceerde ik wekelijks modenieuws en werd ik gevraagd 'street fashion' te fotograferen voor o.a. Cosmopolitan Hong Kong.Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag bij een pr-bureau en een crossmediaal bureau om vervolgens toch de keuze voor mijzelf te maken in de vorm van Stijlmeisje. Als Stijlmeisje ben ik actief als styliste en fashion blogger. Daarnaast ben ik natuurlijk actief als editor-in-chief/founder van Daily Cappuccino.

0 comments on “Review: door deze boeken wil je morgen meteen op reis gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *